Aantal uur: 24 - 36 uur 
Salaris: maximaal € 4.445,- (schaal 9 CAO Sociaal Werk) bij een 36-urige werkweek
Contract: 1 jaar met mogelijkheid tot vast dienstverband

Geloof jij in de eigen kracht van kinderen en hun ouders? Maak je je graag hard voor het veilig op kunnen groeien en ontwikkelen van kinderen? Krijg jij energie van onderzoeken, interveniëren, veiligheidsinschattingen en casusregie?  Heb je zin om ons super kundige en leuke MP team van 5 collega’s te komen versterken? Dan zoeken wij jou!

Vernieuwing in het sociaal domein

Het sociaal en maatschappelijk domein zijn volop in beweging. Er komen steeds nieuwe of gewijzigde taken bij, de opgaven zijn groot en de gemeente Zuidplas is ambitieus. We zoeken continu met elkaar naar korte lijnen met partners, maar ook naar vergroting van de effectiviteit, efficiëntie en kostenbewustzijn. De gemeente Zuidplas vindt het belangrijk om de toegang tot het sociaal domein eenvoudig, snel, deskundig en beheersbaar te organiseren voor haar inwoners. Sinds 1 juli 2021 werken wij vanuit stichting ZO! en hiermee is één toegang ontstaan voor onze inwoners die informatie zoeken en/of vragen hebben op het gebied van onder andere jeugd, WMO, vrijwilligerswerk, mantelzorg, schulden, armoede, leerlingenvervoer en eenzaamheid.

Onze organisatie

Bij stichting ZO! staat de inwoner centraal. Stichting ZO! zet alle mogelijkheden in om de eigen kracht van de inwoner en de omgeving te versterken en met elkaar op zoek te gaan naar duurzame oplossingen. Stichting ZO! bestaat uit ongeveer 80 medewerkers. De uitvoerende medewerkers (sociaal werkers) werken integraal samen met WMO consulenten, mantelzorg ondersteuners, jongerencoaches, werk en inkomen consulent, pedagoog, de jeugdarts etc. Kortom, we hebben heel veel kennis in huis!

Je werkzaamheden als MP regisseur jeugd

Als Multi Problem regisseur jeugd bied je ondersteuning aan en ben je betrokken bij kwetsbare gezinnen/kinderen/jeugdigen die een complexe hulpvraag hebben op meerdere leefgebieden. Als regisseur ga je in gesprek over de krachten en zorgen, het netwerk in kaart brengen, stel je een plan op, verricht je een risico taxatie, intervenieer je waar nodig en voer je zolang als nodig regie. In deze casussen houd je continue focus op veiligheid en werk je volgens de richtlijnen van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Je zet lijnen uit, werkt samen met partners, stemt af met team en gedragswetenschapper en registreert zorgvuldig je genomen stappen.

Verder is dit belangrijk voor werken in ons team

  • Als T-shaped professional kijk je breed naar een vraag van een inwoner. Je vraagt door, legt verbanden, je ziet wat voor het totaal nodig is en zet dit in gang. 
  • Als je de mogelijkheden van voorliggende voorzieningen hebt onderzocht en ingezet en er blijkt (deels) een maatwerkvoorziening nodig, dan zorg je voor de toegang tot deze ondersteuning. Deze ingezette zorg evalueer je met regelmaat waarbij de voortgang van de afgesproken doelen wordt besproken.
  • Je werkt samen met je collega’s en andere partners intern en extern om een integrale benadering van de aanpak (één gezin, één plan, één regisseur) verder vorm te geven.
  • Je registreert in je dossiers in ons systeem Suite4SocialeRegie. Juiste verantwoording van je werk en motivatie voor in te zetten zorg zijn erg belangrijk. 
  • Je hebt kennis van relevante wetten, zoals de Jeugdwet en wetten die hieraan verbonden zijn, zoals de wet op (passend) onderwijs, de WMO of WLZ en je volgt en interpreteert landelijke ontwikkelingen binnen het maatschappelijk en sociale domein en specifiek op het gebied van jeugd.
  • Je geeft informatie en advies aan collega's, professionals en ketenpartners over jouw specialisme. Actief kennis delen en uitwisselen om zo integraal mogelijk te kunnen werken en leren van elkaar.

Wat zoeken wij?

Je bent enthousiast om aan onze nieuwe organisatie mee te bouwen en collega’s met elkaar te verbinden. Je voelt je thuis in een organisatie waarin je veel vrijheid hebt, maar ook veel verantwoordelijkheden.
Je denkt in kansen, bent creatief denkend, collegiaal en stress bestendig. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en hebt een flexibele instelling (geen 9 tot 17.00u mentaliteit). Verder heb je een relevant HBO diploma (o.a. Social Work, MWD, SPH etc.) en ben je ingeschreven in het beroepsregister SKJ of je voldoet aan de voorwaarden, zodat je je direct bij indiensttreding kunt inschrijven. Je hebt recente en relevante werkervaring van minimaal 4 jaar. Kennis van de sociale kaart van Zuidplas is een pré. Daarnaast is ervaring met de applicatie Suite4socialeRegie ook een pré.

Ons aanbod

Wij bieden een zeer diverse en uitdagende functie in een plezierige werkomgeving waar goede regelingen zijn om privé- en werksituatie te combineren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris van maximaal € 4.445,- (schaal 9 CAO Sociaal Werk) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ben je verzekerd van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget, variabele werktijden en een reiskostenregeling. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract. Je krijgt de beschikking over een smartphone en laptop. Tot slot werk je met gedreven en betrokken collega’s, die samen resultaat willen behalen en altijd bereid zijn om anderen te helpen.

Ben jij de collega die we zoeken?

Voldoe je aan bovenstaand profiel en spreekt de functie je aan? Dan maken we graag kennis met je! Solliciteer door vóór 10 februari 2023 je CV en motivatiebrief te mailen naar m.nieuwenhuizen@stzo.nl.

Heb je nog vragen over de functie inhoud, neem dan contact op met teammanager Ki Sook Kautz op 06-82091273. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Monique Nieuwenhuizen van HR op 06-82064226.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!