Vanaf 1 juli 2021 is in de gemeente Zuidplas Stichting ZO! actief. De officiële oprichtingsnaam is Stichting Zuidplas Ondersteunt! en Ed Lugthart is de directeur-bestuurder. Hij is dat sinds mei 2021.

Stichting ZO! is een nieuwe naam met bekende en vertrouwde gezichten. Gemeente Zuidplas heeft het initiatief genomen voor de oprichting. Om zo één loket (toegang) voor zorg en ondersteuning te bieden voor alle inwoners. In Stichting ZO! zijn alle diensten opgenomen die met zorg en ondersteuning te maken hebben: van het Sociaal Team Zuidplas en Welzijn Zuidplas tot Wmo-consulenten, opbouwwerk en een gedeelte van het CJG Zuidplas. Je kan dus met vrijwel elke vraag over zorg, welzijn of ondersteuning bij Stichting Zo! terecht. En je hebt makkelijker en sneller toegang tot zorg en ondersteuning, met behoud van de goede kwaliteit.

Wij werken met vrijwilligers met een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Ook zijn onze medewerkers geregistreerd bij onder meer SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) en het Registerplein.