Schoolmaatschappelijk werker

Uren per week: 24 uur.
Salaris: maximaal €4729,-  (schaal 8 van CAO Sociaal Werk) bij een 36-urige werkweek.

Gaat jouw hart sneller kloppen als je je in kunt zetten voor het welzijn van kinderen en/of hun ouder(s)? Ben je een kei in communiceren, hulpvragen analyseren en schakelen tussen jeugdhulp en school? Maak je met goede preventie graag het verschil?
Kom dan ons super enthousiaste team versterken!

Onze organisatie

Sinds 1 juli 2021 is Stichting ZO! de plek waar onze inwoners terecht kunnen met vragen of zorgen over geldzaken, wonen, werk/school, (mantel)zorg, gezin/relatie of ouder worden. Daarnaast kunnen zij hier terecht voor vrijwilligerswerk, inzet in de buurt en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Bij Stichting ZO! staat de inwoner centraal. Stichting ZO! bestaat uit ruim 90 medewerkers. Het managementteam (MT) bestaat uit één directeur-bestuurder en drie teammanagers die leidinggeven aan deze medewerkers. Je maakt deel uit van een integraal team en trekt samen op met je directe collega’s Schoolmaatschappelijk werk.

De functie

In de basisscholen van de gemeente Zuidplas wordt lichte ondersteuning geboden die is gericht op normaliseren en preventie. Vroegsignalering en kortdurende hulpverlening staan centraal om leerling en ouder(s) in hun kracht te zetten. Ook zorgt dit ervoor dat er beperkt doorverwezen wordt naar specialistische zorg/onderwijs. Als Schoolmaatschappelijk werker ben je schakelfunctionaris tussen jeugdhulp en onderwijs, waarbij je doorgaand inzet op: het inschatten van de zorgbehoefte (triage); het begeleiden van leerkrachten, leerlingen en hun ouders bij psychosociale vragen of problemen; een warme overdracht naar andere vormen van ondersteuning; inzet van collectief aanbod zoals SOVA en KIES-trainingen voor kinderen; zorgregie; brede uitvraag en integraal samenwerken.

Wat ga je doen:

  • Je inventariseert op een zorgvuldige wijze samen met de ouder/kind diens hulpvraag, zodat een analyse en hulpverleningsplan kan worden opgesteld.
  • Je biedt ondersteuning en advisering in de opvoeding en het opgroeien.
  • Je hebt oog voor en je werkt met het hele systeem waar ouder/kind deel van uitmaakt. Van daaruit maak je een zorgvuldige afweging wanneer je met een kind in gesprek gaat.
  • Je geeft (groeps)trainingen aan kinderen.  
  • Je bent in staat outreachend en wijkgericht te werken.

Wat zoeken wij?

Je hebt een HBO diploma (Maatschappelijk werk en dienstverlening, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Pedagogiek). Je hebt kennis van en affiniteit met het onderwijswerkveld en kinderen en hun ouders/opvoeders. Digitale systemen en applicaties beheers je snel. Daarbij wil je graag meebouwen aan onze jonge organisatie en de ontwikkelingen in het sociaal domein. 

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende functie in een plezierige werkomgeving met goede regelingen om privé- en werksituatie te combineren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris van maximaal € 4.729,- (schaal 8 CAO Sociaal Werk) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ben je verzekerd van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget, variabele werktijden en een reiskostenregeling. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract. Je krijgt de beschikking over een smartphone en laptop. 

Ben jij de collega die ik zoek? 

Voldoe je aan dit profiel en lijkt jou dit ook zo’n leuke baan? Dan maak ik graag kennis met je. Solliciteer door vóór 5 juli 2024 door je CV en motivatie te mailen naar hr@stzo.nl
 
Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met mij op 06-82091273. Gesprekken vinden plaats op dinsdag 9 juli 2024.

Spreek ik je gauw?

Groetjes, Ki Sook Kautz (teammanager kind, jeugd en gezin)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Persoonlijke gegevens worden met zorg behandeld en worden door stichting ZO! gedurende een jaar in portefeuille gehouden.