Aantal uur: 32 - 36 per week  
Salaris: maximaal € 5356 (schaal 11 CAO Sociaal Werk) bij een fulltime arbeidsduur 
Contract: één jaar met uitzicht op een vast dienstverband
Reageren voor: 1 september 2022

Op zoek naar een mooie stap in je carrière? Zoek dan niet verder want je hebt die leuke en uitdagende baan in het sociaal maatschappelijk domein gevonden! Ben jij die ondernemende, creatieve en verbindende manager die leidinggeeft, meedenkt en vooral ook meebouwt aan onze bruisende nieuwe organisatie?  Dan ben jij degene die wij zoeken om onze missie; ‘ZO! maakt samen leven in Zuidplas mooier!’ met ons te realiseren.

Onze organisatie

Sinds 1 juli 2021 is Stichting ZO! de plek waar onze inwoners terecht kunnen met vragen of zorgen over geldzaken, wonen, werk/school, (mantel)zorg, gezin/relatie of ouder worden. Daarnaast kunnen zij hier terecht voor vrijwilligerswerk, inzet in de buurt en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Bij ZO! staat de inwoner centraal. ZO! bestaat uit ruim 70 medewerkers. De teammanager rapporteert aan de directeur-bestuurder. Het managementteam (MT) bestaat uit de directeur-bestuurder en drie teammanagers.

Vernieuwing in het sociaal domein

Het is belangrijk om de toegang tot het sociaal domein eenvoudig mogelijk en goed te organiseren voor de inwoners van de gemeente Zuidplas. Om (onder meer) die reden is vorig jaar besloten tot het oprichten van Stichting ZO! Met de komst van Stichting ZO! is één toegang ontstaan, één loket voor inwoners die informatie of advies zoeken en/of vragen hebben op het gebied van onder andere jeugd en gezin, WMO, vrijwilligerswerk, mantelzorg, schulden, armoede, leerlingenvervoer en eenzaamheid. Daarnaast verzorgt ZO! collectieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld (uitgaans)activiteiten in het jongerencentrum, dagbesteding, ontmoetingsactiviteiten en trainingen. De vorming van ZO! vloeit ook voort uit de gewenste transitie in het sociaal domein, waarbij we de aansluiting met het voorliggend veld en informele zorg versterken. Deze transitie vraagt veranderingen in manieren van werken, competenties en houding en gedrag.

Wat verwachten wij

Het sociaal domein is volop in beweging, er komen lokaal steeds nieuwe of gewijzigde taken bij, de opgaven zijn groot en er liggen ambitieuze plannen. De samenwerking met partners wordt steeds belangrijker evenals de continue zoektocht naar vergroting van de effectiviteit en efficiëntie van de dienstverlening. Binnen de Stichting ZO! combineren we verschillende taken en activiteiten op het gebied van hulpverlening, zorg en maatschappelijke activiteiten. We vinden het belangrijk dat we binnen de Stichting goed samenwerken om de inwoners waar nodig en mogelijk zelfredzaam te maken en hen te helpen bij het zoeken naar een oplossing voor hun vragen. De doorontwikkeling van de organisatie is een permanente opgave. Innovatie staat daarbij centraal. Zowel medewerkers als vrijwilligers worden geïnspireerd om het maximale uit de en hun mogelijkheden te halen.

De teammanagers zijn binnen de gestelde kaders verantwoordelijk voor:

 • Aansturen, coachen en adviseren van de medewerkers en (expertise- en gebieds)teams.
 • Het bewaken van de continuïteit en kwaliteit van de werkzaamheden (inclusief personeelsbezetting en werkverdeling).
 • Het bevorderen van het zelf organiserend vermogen en eigenaarschap van de teamleden en het begeleiden van de veranderopgave.
 • Het herkennen en benutten van de individuele competenties van medewerkers en daarmee het versterken van het team.
 • Zorg dragen voor de deskundigheidsbevordering en bijscholing van medewerkers.
 • Opstellen van een jaarplan voor de teams (inclusief begroting).
 • Het volgen van ontwikkelingen in het sociaal en maatschappelijk domein en het (mede) vertalen van deze ontwikkelingen naar werkwijzen, processen en activiteiten.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie, de visie en het strategisch beleid.
 • Optreden als sparringpartner en adviseur van de directeur-bestuurder.
 • Ontwikkelen en onderhouden van een relevant netwerk.

Wie zoeken wij

Als teammanager ga je vol energie bijdragen aan de doorontwikkeling van onze organisatie. Bijvoorbeeld waar het gaat om werkwijze, houding, gedrag en competenties zoals samenwerken en kostenbewustzijn. De directeur-bestuurder is hiervoor organisatie breed verantwoordelijk, de teammanager op teamniveau. Je bent iemand die ‘doet wat je zegt en zegt wat je doet’. Je denkt vanuit de inwoner en biedt en bewaakt de kaders. Je motiveert, inspireert, verbindt en brengt het beste in onze medewerkers naar boven. Je toont initiatief, denkt ‘out of the box’ en geeft ruimte voor creativiteit en innovatie, leren en ontwikkelen. Tegelijkertijd ben je resultaatgericht.

Je beschikt over

 • Een relevante afgeronde opleiding en een HBO+/academisch werk- en denkniveau
 • (Liefst ruime) ervaring met het leiding geven aan professionals in het sociaal en/of maatschappelijk domein
 • Ervaring met de transformatie binnen het sociaal en/of maatschappelijk domein
 • Kennis van bedrijfsmatige aspecten van een organisatie
 • Verbindend vermogen: je stimuleert onderlinge betrokkenheid, motiveert medewerkers tot samenwerking en het behalen van de gezamenlijke doelstellingen.
 • Motivatievermogen: je bent in staat om anderen te enthousiasmeren en in beweging te krijgen, om nieuwe ideeën en voorstellen in te brengen en tot uitvoering te brengen
 • Zeer goede communicatieve en sociale vaardigheden

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende functie in een plezierige en bruisende werkomgeving met goede regelingen om privé- en werksituatie te combineren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris van maximaal € 5356 (schaal 11 van CAO Sociaal Werk) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ben je verzekerd van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget, variabele werktijden en een reiskostenregeling. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Je krijgt de beschikking over een smartphone en laptop.

Ben jij de collega die we zoeken?  

Voldoe je aan ons profiel en spreekt de functie je aan? Dan maken we graag kennis met je! Solliciteer door vóór 1 september 2022 jouw cv en motivatie te mailen aan m.nieuwenhuizen@stzo.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.