Aantal deelnemers: maximaal 12  

Trainer: Carla van Weelie 

Voor wie is deze training bedoeld? 

Deze training is met name geschikt voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden die verantwoordelijk zijn voor de aansturing van vrijwilligers binnen hun organisatie. 

Inhoud 

Coördinator/ leidinggevende zijn van vrijwilligers is een vak apart. Juist die zeer uiteenlopende persoonlijke drijfveren van vrijwilligers maakt dat je met allerlei type mensen moet kunnen omgaan. Jong/ouder, verschillend opleidingsniveau, wel/geen werkervaring, nog werkend/met pensioen, de diversiteit tussen vrijwilligers is eindeloos. Om zo’n team aan te sturen moet je continu kunnen schakelen en aansluiten. Dat vraagt een hoge mate van mensenkennis, flexibiliteit en vaak ook geduld.  
Wat mag je verwachten van je mensen? Hoe stevig mag je feedback zijn? Waar zitten grenzen? Hoe ga je om met vrijwilligheid/vrijblijvendheid?  

Interessante vragen die we op deze dag gaan bekijken. In combinatie met jouw stijl van leidinggeven en al oefenend met een acteur om te kunnen reflecteren op de situaties waar je tegenaan loopt.  
 
Aan de orde komen o.a.  

  • Vrijwilligers, rijp en groen, wie stuur jij aan? (het speelveld)  
  • Jouw stijl van leidinggeven (+ testje)
  • Situationeel leiderschap (theorie)  
  • Oefenen met eigen casuïstiek (met acteur)  

Resultaat  

Je hebt inzicht in wat voor soort leider jij bent, waar je kracht zit en dus ook waar je valkuil(en) zit(ten). Met dit inzicht heb je meer mogelijkheden gekregen om per situatie in te schatten wat er nodig is en kan je makkelijker de leidinggevende positie en houding kiezen die passend en helpend is. 

Waar en wanneer? 

Vrijdag 18 februari 2022 van 09:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 08:45 uur), in Nieuwerkerk aan den IJssel 
De exacte locatie wordt na aanmelding bekend gemaakt. Hierover krijg je uiterlijk 5 werkdagen van tevoren bericht.  

Kosten?     

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze cursus. 

Meer informatie?  

Aanmelden is mogelijk tot zaterdag 7 januari. Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een mail naar r.vanwensveen@stzo.nl of bel 06-14763414

Meld je aan!