Aantal uur: 24 - 36 per week  
Salaris: maximaal € 3961 (schaal 8 CAO Sociaal Werk) bij een fulltime arbeidsduur 
Contract: één jaar met uitzicht op een vast dienstverband

Geloof jij in de eigen kracht van inwoners en hun omgeving? Krijg jij energie van pionieren en meebouwen aan een nieuwe organisatie? En word jij blij van de inwoner met een hulpvraag voorzien van passende, duurzame oplossingen voor hun vraag? Word dan onze enthousiaste, energieke en out of the box denkende Wmo consulent bij Stichting ZO!

Vernieuwing in het sociaal domein

Het sociaal en maatschappelijk domein is volop in beweging. Er komen steeds nieuwe of gewijzigde taken bij, de opgaven zijn groot en de gemeente Zuidplas is ambitieus.

We zoeken continu met elkaar naar korte lijnen met partners, maar ook naar vergroting van de effectiviteit, efficiëntie en kostenbewustzijn. De gemeente Zuidplas vindt het belangrijk om de toegang tot het sociaal domein eenvoudig, snel, deskundig en beheersbaar te organiseren voor haar inwoners. Per 1 juli 2021 werken wij vanuit stichting ZO! en hiermee ontstaat één toegang voor onze inwoners die informatie zoeken en/of vragen hebben op het gebied van onder andere jeugd, Wmo, vrijwilligerswerk, mantelzorg, schulden, armoede, leerlingenvervoer en eenzaamheid.

Onze Organisatie

Bij ons staat de inwoner centraal. Stichting ZO! zet alle mogelijkheden in om de eigen kracht van de inwoner en de omgeving te versterken en met elkaar op zoek te gaan naar duurzame oplossingen. Onze organisatie bestaat uit ongeveer 60 medewerkers. De uitvoerende medewerkers (sociaal werkers) zijn georganiseerd in vier gebiedsgerichte en integrale teams. In deze teams werk je naast de andere Wmo consulenten onder andere samen met volwassenwerkers, multi problem regisseurs, mantelzorg ondersteuners, werk en inkomen consulent etc. Kortom, een club met heel veel kennis in huis!

Je werkzaamheden

Binnen de functie van Wmo consulent houd je je zelfstandig bezig met de volgende activiteiten:

  • Je ondersteunt inwoners die een vraag hebben op het gebied van hulpmiddelen, begeleiding, urgentieverklaringen, gehandicaptenparkeerkaart, leerlingenvervoer en dagbesteding;
  • Je brengt samen met de inwoner en/of het sociaal netwerk de vraag in kaart en stelt een integraal plan van aanpak op. Je kijkt hierbij breed naar een vraag van een inwoner. Je vraagt door, je legt verbanden, je ziet wat voor het totaal nodig is en zet dit uit. Dit doe je mede vanuit deelname aan het consultatie en adviesteam;
  • Je bent kostenbewust en zet de maatwerkvoorziening in met de eigen kracht van de inwoner voor ogen;
  • Je houdt regie op de (toegewezen) maatwerkvoorzieningen en zorgt er met alle partijen voor dat de doelen in het plan van aanpak worden behaald;
  • Je zorgt dat je dossiers altijd op orde zijn, zodat de gemeente wanneer nodig snel kan beschikken over een compleet dossier als er sprake is van bezwaar- en beroepsprocedures.
  • Je volgt en interpreteert landelijke ontwikkelingen binnen het maatschappelijk – en sociale domein en specifiek op het gebied van Wmo.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiast, kundig en stressbestendig iemand die een mooie bijdrage kan leveren aan het Wmo team en onze startende organisatie. Je bent proactief en in staat om te reflecteren op jouw rol. Daarnaast ben je kwaliteits- en kostenbewust en ben je goed in het opbouwen van een klantrelatie. Je voelt je thuis in een organisatie waarin je veel vrijheid hebt, maar ook veel verantwoordelijkheden. Je werkt oplossingsgericht, denkt in kansen, bent creatief en samenwerkingsbereid. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en een flexibele instelling.

Verder heb je een relevante hbo-opleiding afgerond en heb je recente en relevante werkervaring in een soortgelijke functie. Je bent bekend met de Jeugdwet, leerlingenvervoer, gehandicaptenparkeerkaart, woonurgentie en Participatiewet. Je hebt affiniteit met de doelgroepen en kennis van de sociale kaart van Zuidplas is geen must, maar wel een pré. Wij werken met systemen/applicaties als Suite4SocialeRegie, Liber en Key2WMO. Je kunt verder goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden, prioriteiten stellen en behoudt goed overzicht.

Het beschikken over aantoonbare en actuele kennis is een vereiste, zonder deze kennis heeft solliciteren geen zin.

Ons aanbod

Wij bieden een zeer diverse en uitdagende functie in een plezierige werkomgeving waar goede regelingen zijn om privé- en werksituatie te combineren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris van maximaal € 3.961,- (schaal 8 CAO Sociaal Werk) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ben je verzekerd van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB), variabele werktijden en een reiskostenregeling. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract. Je krijgt de beschikking over een smartphone en laptop. Tot slot werk je met gedreven en betrokken collega’s.

Ben jij de collega die we zoeken?

Voldoe je aan bovenstaand profiel en spreekt de functie je aan? Dan maken we graag kennis met je! Solliciteer door je CV en sollicitatiebrief te mailen naar m.nieuwenhuizen@stzo.nl. 

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met teamleider Ki Sook Kautz op 06-82091273. Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met Monique Nieuwenhuizen  van HR op 06-82064226.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!