Burgemeester Han Weber en directeur Ed Lugthart van Stichting ZO! hebben op 20 december 2021 de DVD '60 jaar Molukkers in Moordrecht' in ontvangst genomen. Het gaat om de videocompilatie die eerder in Moordrecht werd vertoond, toen de reizende tentoonstelling In 2 Werelden| Molukkers in Nederland voor het eerst Moordrecht aandeed. De overhandiging door historicus Ron Habiboe, vertegenwoordigers namens 5 samenwerkende Molukse organisaties en de videogroep, John Parera en Ronald Matulessy vond plaats via ZOOM.

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat een grote groep Molukkers via schepen in Nederland aankwam. Ter gelegenheid van 70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland is de 'Reizende Tentoonstelling: In 2 Werelden | Molukkers in Nederland' vervaardigd. In samenspraak met de Molukse gemeenschap besloot het college van Zuidplas deze tentoonstelling naar Moordrecht te halen mede vanwege het zestigjarig bestaan van de Molukse gemeenschap in Moordrecht.

Ter gelegenheid van dit jubileumjaar is een videocompilatie (dvd) gemaakt, dat een tijdsmonument vormt met een blik op de toekomst. De film is een productie van de videogroep uit Moordrecht, Ronald Matulessy, Paul Latuputty, Henry Tumansery, Mozes Soumokil, en historicus Ron Habiboe.

Zelf dvd en videoregistratie bekijken?

Wie meer wil weten over de geschiedenis van de Molukse gemeenschap in Moordrecht kan de film onderstaand bekijken

Ook is een videoregistratie gemaakt van de officiële opening van de reizende tentoonstelling die september 2021 haar première beleefde in Moordrecht. Deze videoregistratie kunnen belangstellenden ook onderstaand bekijken.