Vanaf 1 juli 2021 is in de gemeente Zuidplas Stichting ZO! actief. De officiële oprichtingsnaam is Stichting Zuidplas Ondersteunt! en Ed Lugthart is de directeur-bestuurder. Hij is dat sinds mei 2021.

Stichting ZO! is een nieuwe naam met bekende en vertrouwde gezichten. Gemeente Zuidplas heeft het initiatief genomen voor de oprichting. Om zo één loket (toegang) voor zorg en ondersteuning te bieden voor alle inwoners. In Stichting ZO! zijn alle diensten opgenomen die met zorg en ondersteuning te maken hebben: van het Sociaal Team Zuidplas en Welzijn Zuidplas tot Wmo-consulenten, opbouwwerk en een gedeelte van het CJG Zuidplas. Je kan dus met vrijwel elke vraag over zorg, welzijn of ondersteuning bij Stichting Zo! terecht. En je hebt makkelijker en sneller toegang tot zorg en ondersteuning, met behoud van de goede kwaliteit.

Wij werken met vrijwilligers met een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Ook zijn onze medewerkers geregistreerd bij onder meer SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) en het Registerplein.

Stichting ZO! is er voor iedere inwoner van gemeente Zuidplas die een vraag heeft over zorg en welzijn. Zo kan iedere inwoner makkelijk en snel informatie vinden over alles wat daarmee te maken heeft. Voor sommige zaken kan je nog steeds bij de gemeente terecht. Ook kan het zijn dat je wordt doorverwezen naar de gemeente, bijvoorbeeld bij DigiD-aanvragen. De medewerkers van Stichting ZO! behandelen jouw vraag; er is een hechte samenwerking tussen Stichting ZO! en de gemeente.

Waarvoor kun je terecht bij de gemeente?

Als inwoner kun je met veel zorg- en ondersteuningsvragen bij Stichting ZO! terecht. De gemeente is vooral verantwoordelijk voor de administratie en de financiële afwikkeling als er een maatwerkvoorziening is aangevraagd. Gemeente Zuidplas blijft de declaraties en de facturen van zorgaanbieders verwerken en afhandelen. Voor alle andere inhoudelijke vragen die over hulp en ondersteuning gaan kun je bij Stichting ZO! terecht. De beschikking wordt door de gemeente opgesteld, daarmee blijft het college van burgemeester en wethouders  verantwoordelijk voor het besluit. Mocht je bezwaar hebben tegen het besluit dan kun je terecht bij de gemeente.

Bezoek Zuidplas.nl

Het Centrum voor Jeugd en Gezin blijft in de huidige opzet bestaan. Voor informatie over werk, inkomen en schuldhulpverlening blijft IJsselgemeenten de partij, naast de ondersteuning van Stichting ZO! op dit onderdeel.

Waarvoor kan je terecht bij Stichting ZO!

Voor informatie over vrijwilligerswerk, als je je wil inzetten voor buurtbewoners of als je mee wil doen aan een activiteit. Daarnaast voor vragen en zorgen over geldzaken, wonen, werk/school, (mantel)zorg, gezin/relatie en ouder worden. Met de zoekbalk vind je snel de juiste pagina of maak gebruik van het menu bovenin.