Sinds 2021 is Stichting ZO! actief in de gemeente Zuidplas, met Ed Lugthart als directeur-bestuurder.

We zijn er voor alle vragen en zorgen over:

Daarnaast kun je bij Stichting ZO! terecht voor alle informatie rond vrijwilligerswerk, voor inzet in jouw buurt en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden.

Wij werken met vrijwilligers met een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Ook zijn onze medewerkers geregistreerd bij onder meer SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) en het Registerplein.

ZO! gaat uit van samenwerking en van eigen kracht. ZO! zet in op activiteiten en diensten waarbij ontmoeten, ontdekken, omarmen en ondersteunen centraal staan. We doen dat vanuit een integrale aanpak in een veilige en bruisende (werk)omgeving. Door te verbinden, de juiste handvatten aan te bieden en te ondersteunen waar nodig. ZO! maken we leven in Zuidplas samen mooier!

Stichting ZO! is er voor iedere inwoner van gemeente Zuidplas die een vraag heeft over zorg en welzijn. Zo kan iedere inwoner makkelijk en snel informatie vinden over alles wat daarmee te maken heeft. Voor sommige zaken kan je nog steeds bij de gemeente terecht. Ook kan het zijn dat je wordt doorverwezen naar de gemeente, bijvoorbeeld bij DigiD-aanvragen. De medewerkers van Stichting ZO! behandelen jouw vraag; er is een hechte samenwerking tussen Stichting ZO! en de gemeente.

Waarvoor kun je terecht bij de gemeente?

Als inwoner kun je met veel zorg- en ondersteuningsvragen bij Stichting ZO! terecht. De gemeente is vooral verantwoordelijk voor de administratie en de financiële afwikkeling als er een maatwerkvoorziening is aangevraagd. Gemeente Zuidplas blijft de declaraties en de facturen van zorgaanbieders verwerken en afhandelen. Voor alle andere inhoudelijke vragen die over hulp en ondersteuning gaan kun je bij Stichting ZO! terecht. De beschikking wordt door de gemeente opgesteld, daarmee blijft het college van burgemeester en wethouders  verantwoordelijk voor het besluit. Mocht je bezwaar hebben tegen het besluit dan kun je terecht bij de gemeente.

Bezoek Zuidplas.nl

Het Centrum voor Jeugd en Gezin blijft in de huidige opzet bestaan. Voor informatie over werk, inkomen en schuldhulpverlening blijft IJsselgemeenten de partij, naast de ondersteuning van Stichting ZO! op dit onderdeel.