Bij Stichting ZO! organiseren we voor u verschillende activiteiten. Een aantal daarvan is speciaal bedoeld voor iedereen van 55 jaar en ouder. In de agenda staat alle actuele informatie en de openingstijden. Een korte beschrijving van het hele aanbod voor 55+ vindt u hieronder. 

Koffieochtend voor vrouwen

Wekelijks zijn vrouwen van alle nationaliteiten welkom voor een gezellige koffieochtend. Met elkaar wordt lief & leed gedeeld en wordt er gesproken over verschillende thema's. (Klein)kinderen mogen gerust meekomen, voor hen ligt er speelgoed klaar. Kom je ook gezellig langs? 

Waar en wanneer?

Dag: Elke woensdag (m.u.v. schoolvakanties)
Tijd: 09.30 t/m 11.30 uur
Adres: De Meidoorn 1a, 2912 RE  Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer info?

Fatiha Elldrissi, Preventiemedewerker jeugd en gezin, f.elidrissi@stzo.nl06-51647869

Verhalengroep

De deelnemers van een verhalengroep vertellen over persoonlijke gebeurtenissen en/of herinneringen. Dit gebeurt rond een bepaald thema. Naar elkaar luisteren en op elkaars verhalen reageren staat centraal. De deelnemers bepalen samen met de vrijwilligers het thema voor een volgende verhalenbijeenkomst. Dit varieert van de plaats waar men is opgegroeid, een bijzondere schooldag of feestdag, de betekenis van muziek, beroepen of talenten.

Wil u meedoen? Dan is het belangrijk dat u het leuk vindt om iets uit uw eigen leven aan anderen te vertellen. En dat u graag luistert naar het verhaal van een ander. De groep heeft een vaste samenstelling en bestaat uit maximaal 10 personen. Twee begeleiders (vrijwilligers) zorgen ervoor dat iedere deelnemer aan bod komt.

De Verhalengroep komt om de week bij elkaar. Er is een groep in Nieuwerkerk aan den IJssel en in Moordrecht. Bij voldoende animo kan er ook in andere dorpen een groep opgestart worden.  

Locatie De Zespunt in Moordrecht
Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.
 
Locatie Dianthus in Nieuwerkerk aan den IJssel
Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €2,00 voor koffie/thee en een koekje. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op met Cherel via cherel.satijn@stzo.nl of 06-38268071.
 

Oldstars

Samen sporten is gezellig, gezond en verbroedert jong en oud. Wilt u (blijven) sporten, maar zijn er redenen waarom dat niet lukt, doe dan mee met OldStars, een initiatief van het Ouderenfonds.

Met OldStars kunt u blijven bewegen op de manier en met de sport die bij u past. Zo blijft u in beweging met spelvormen voor 55-plussers. En doet u leuke sociale contacten op. Er zijn al 400 clubs in Nederland die dit aanbieden. En één daarvan zit in Moordrecht. Daar kunt u meedoen aan ‘walking football’. Dit wordt georganiseerd door de werkgroep OldStars Walking Football Moordrecht: Rumah orang tua tua (Moluks Ouderenhuis van Stichting ZO!) en VV Moordecht.

Aanmelden of meer informatie vragen kan via c.matitahatiwen@stzo.nl of 06-44186229.

Kleurrijk Sociaal Vitaal

Vindt u het fijn om in beweging te blijven en om in contact te zijn met leeftijdsgenoten? Doe dan mee aan de beweegactiviteit van Rumah Orang tua tua (Moluks ouderenhuis van Stichting ZO!). Na de beweegactiviteit wordt onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig met elkaar nagepraat. De activiteit vindt elke vrijdag plaats tussen 10.30 en 11.30 uur in het Johan Willem Frisogebouw. Een Sociaal Vitaal begeleider is er altijd aanwezig en de kosten voor deelname zijn €1,00.

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via c.matitahatiwen@stzo.nl of 06-44186229.