Bij Stichting ZO! organiseren we voor u verschillende activiteiten. Een aantal daarvan is speciaal bedoeld voor iedereen van 55 jaar en ouder. In de agenda staat alle actuele informatie en de openingstijden. Een korte beschrijving van het hele aanbod voor 55+ vindt u hieronder. 

Verhalengroep

De deelnemers van een verhalengroep vertellen over persoonlijke gebeurtenissen en/of herinneringen. Dit gebeurt rond een bepaald thema. Naar elkaar luisteren en op elkaars verhalen reageren staat centraal. De deelnemers bepalen samen met de vrijwilligers het thema voor een volgende verhalenbijeenkomst. Dit varieert van de plaats waar men is opgegroeid, een bijzondere schooldag of feestdag, de betekenis van muziek, beroepen of talenten.

Wil u meedoen? Dan is het belangrijk dat u het leuk vindt om iets uit uw eigen leven aan anderen te vertellen. En dat u graag luistert naar het verhaal van een ander. De groep heeft een vaste samenstelling en bestaat uit maximaal 10 personen. Twee begeleiders (vrijwilligers) zorgen ervoor dat iedere deelnemer aan bod komt.

De Verhalengroep komt om de week bij elkaar. Er is een groep in Nieuwerkerk aan den IJssel en in Moordrecht. Bij voldoende animo kan er ook in andere dorpen een groep opgestart worden.  

Locatie De Zespunt in Moordrecht
Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.
 
Locatie Dianthus in Nieuwerkerk aan den IJssel
Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €2,00 voor koffie/thee en een koekje. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op met Cherel via cherel.satijn@stzo.nl of 06-38268071.
 

Huiskamer

U bent van harte welkom in de gezellig ingerichte Huiskamer aan de Meidoorn 1a in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier kunt u een kopje koffie/thee drinken en andere mensen ontmoeten. Gewoon even op adem komen of uw verhaal delen. Er zijn altijd vrijwilligers met wie u een praatje kunt maken. Loop gewoon eens binnen; de koffie is gratis. De Huiskamer is geopend op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur. 

Meer informatie? Dat kan bij Shantie via shantie.hannoeman@stzo.nl of 06-42652410.

Koffie drinken

Regelmatig kunt u in de dorpen van Zuidplas gezellig koffie drinken met de ouderenadviseur. Dit is een uurtje voor iedereen boven de 55 jaar om elkaar te ontmoeten of om uw vragen te stellen aan de ouderenadviseur. 

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op met Cherel via cherel.satijn@stzo.nl of 06-38268071 of Shantie via shantie.hannoeman@stzo.nl of 06-42652410.

Oldstars

Samen sporten is gezellig, gezond en verbroedert jong en oud. Wilt u (blijven) sporten, maar zijn er redenen waarom dat niet lukt, doe dan mee met OldStars, een initiatief van het Ouderenfonds.

Met OldStars kunt u blijven bewegen op de manier en met de sport die bij u past. Zo blijft u in beweging met spelvormen voor 55-plussers. En doet u leuke sociale contacten op. Er zijn al 400 clubs in Nederland die dit aanbieden. En één daarvan zit in Moordrecht. Daar kunt u meedoen aan ‘walking football’. Dit wordt georganiseerd door de werkgroep OldStars Walking Football Moordrecht: Rumah orang tua tua (Moluks Ouderenhuis van Stichting ZO!) en VV Moordecht.

Aanmelden of meer informatie vragen kan via c.matitahatiwen@stzo.nl of 06-44186229.

Kleurrijk Sociaal Vitaal

Vindt u het fijn om in beweging te blijven en om in contact te zijn met leeftijdsgenoten? Doe dan mee aan de beweegactiviteit van Rumah Orang tua tua (Moluks ouderenhuis van Stichting ZO!). Na de beweegactiviteit wordt onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig met elkaar nagepraat. De activiteit vindt elke vrijdag plaats tussen 10.30 en 11.30 uur in het Johan Willem Frisogebouw. Een Sociaal Vitaal begeleider is er altijd aanwezig en de kosten voor deelname zijn €1,00.

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via c.matitahatiwen@stzo.nl of 06-44186229.