Heb jij een goed idee voor jouw straat of buurt? Wil je dit samen met buurtbewoners organiseren? Dien dan je idee in. Je kan maximaal € 500 aanvragen om jouw idee uit te voeren.

Wat moet je doen?

Je hebt een goed idee voor je buurt en je wilt dat samen met buurtbewoners gaan doen! Wat nu? Heel simpel. Ga op zoek naar minimaal twee andere buurtbewoners die het idee samen met jou wil uitvoeren. Gelukt? Lees dan onderstaande spelregels door en vraag jouw buurtbudget aan.

Nadat je idee hebt ingediend neemt de sociaal makelaar in jouw buurt contact met je op om samen te kijken of je idee haalbaar is. De sociaal makelaar ondersteunt je als je hulp en advies nodig hebt.

Spelregels

Om in aanmerking te komen voor een buurtbudget moet de aanvraag aan een aantal spelregels voldoen. 

 • Jouw initiatief of activiteit helpt jouw straat of buurt beter te maken. Dit kan ook door beter contact te hebben met de buren. Jouw buurt wordt hierdoor bijvoorbeeld schoner, groener, mooier, gezelliger of vrolijker.
 • Er zijn minimaal 3 initiatiefnemers.
 • Het initiatief of de activiteit is er voor de buurt. Iedereen moeten kunnen meedoen of er gebruik van kunnen maken.
 • Bij activiteiten voor een kwetsbare groep (zoals kinderen of ouderen) is het belangrijk dat er goede begeleiding is en dat activiteit veilig is voor de groep om mee te doen. 
 • Als je een idee hebt voor een activiteit, dien dan je idee minimaal zes weken van tevoren in.
 • Aankopen van eten en drinken worden niet (standaard) vergoed.
 • Als initiatiefnemer ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en de uitvoering. Ook zorg je dat de uitgaven bijgehouden worden en bewaar je alle bonnen. Na afloop beschrijf je hoe de activiteit is verlopen. Ook leg je vast dat het heeft plaatsgevonden door foto’s of een filmpje te maken.
 • Jouw initiatief mag geen privébelang of politiek belang hebben. Ook mag het niet in strijd zijn met de wet of bestaand beleid.

De keuze

Zuidplas Verbindt beloont in 2021 de tien eerste leuke ideeën. Wacht dus niet te lang! Bij selectie van de ideeën wordt gelet op activiteiten die herhaald kunnen worden of een terugkerend iets kunnen worden. Heb je voor jouw idee of initiatief meer dan het maximaal beschikbare bedrag (€ 500) nodig? Ga met de sociaal makelaar in gesprek om te kijken of we iets kunnen aanpassen of dat we wellicht fondsen of sponsoren kunnen benaderen.

Let op

Heb je voor jouw idee toestemming nodig van bijvoorbeeld een woningcorporatie of een vergunning van de gemeente Zuidplas, houd dan rekening met de extra tijd voor het aanvragen en de procedures. 

Doe mee!

Ben je enthousiast en heb je mede-initiatiefnemers gevonden? Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier bijdrage bewonersinitiatief

Heb je de A5 flyer ontvangen en de achterzijde ingevuld? Lever die dan in op een van de onderstaande inleverpunten: 

 1. Nieuwerkerk a/d IJssel: Meidoorn 1A
 2. Zevenhuizen/ Oud Verlaat: Dorpshuis Swanla  
 3. Moordrecht: Wijkservicecentrum De Kroon en Bakker Johan
 4. Moerkapellen: Dorpshuis Op Moer

Hoe gaat het daarna verder?

De sociaal makelaar registreert je aanvraag. Je ontvangt een bericht dat je aanvraag is ontvangen. De sociaal makelaar neemt contact met je op om kennis met je maken en meer te horen over je idee.

Meer informatie?

Neem contact op met de Sociaal Makelaars! Bel Ruth Derksen op 06-14763415 of Irmgard den Ouden op 06-82066443. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook via r.derksen@stzo.nl of i.denouden@stzo.nl