Wanneer ben je mantelzorger? 

Je bent mantelzorger als je langdurig, intensief en onbetaald zorgt voor een partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. In het bijzonder gaat het om zorg of hulp aan een persoon die een psychische of lichamelijke beperking of een chronische ziekte heeft.  

Je kunt als kind voor één van je ouders zorgen of als ouder voor je kind, als partners voor elkaar of als kinderen voor elkaar. Dat je zorgt voor de ander is vaak vanzelfsprekend. Je hebt immers een persoonlijke band met elkaar. Maar, is dit wel zo gewoon? Past het altijd? Ook al geeft je hulp een tevreden gevoel, je inzet kan zwaar zijn voor jou en voor je gezin. Om je te helpen, zijn er mantelzorgconsulenten. Zij helpen mantelzorgers in Zuidplas. Als je vragen hebt over zorg, welzijn, financiën of het tijdelijk overdragen van zorg (respijtzorg) staan ze voor je klaar. 

In gesprek met de mantelzorgconsulent 

Tijdens een eerste gesprek luistert de mantelzorgconsulent vooral naar jouw verhaal. Soms heb je emotionele steun nodig en is een luisterend oor of advies op dat moment genoeg. Ook andere soorten hulp zijn mogelijk. Bijvoorbeeld hoe je omgeving of vrijwilligers ingezet kunnen worden om jouw last te verlichten. De consulent ondersteunt jou op zo’n manier dat jij genoeg energie overhoudt om je inzet vol te houden. Het gesprek kan telefonisch, bij jou thuis of op kantoor. Deze gesprekken zijn geheel gratis. 

Aanmelden 

Meld je aan als mantelzorger. Of maak eerst een afspraak via mantelzorg@stzo.nl of bel 0180 - 310050 (maandag t/m vrijdag 08:30 -16:30 uur). 

Wil je de flyer bij de hand hebben of een andere mantelzorger wijzen op de mogelijkheid van ondersteuning?

Bekijk hieronder de flyers over Mantelzorg

Natuurlijk kun je rechtstreeks contact opnemen met één van de mantelzorgconsulenten: 

Annelies Simons 
annelies.simons@stzo.nl
06-43030437 
Mantelzorgconsulent, jonge mantelzorgers 

Corinne Stoffels 
c.stoffels@stzo.nl
06-26081073
Mantelzorgconsulent, volwassenen 

Karin van Veen 
k.vanveen@stzo.nl
06-83590780
Mantelzorgconsulent, dementie 

Overige informatie

  • MantelzorgNL – Landelijke belangenvereniging
  • Regelhulp - Informatie vanuit de Rijksoverheid over mantelzorg en regelingen rondom werk, financiën en vervangende zorg