Vergoot jouw kennis en vaardigheden

Vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt worden er regelmatig trainingen aangeboden. Doe jij vrijwilligerswerk in Zuidplas? Dan kan jij je aanmelden voor een gratis training. Zo kan jij je vrijwilligerswerk nóg beter doen. Het maakt niet uit voor welke organisatie je het vrijwilligerswerk doet. Iedereen is welkom. Ook zijn er trainingen speciaal voor bestuursleden.

Kijk voor het actuele aanbod op zovoorelkaar.nl 

Let op! Aan jouw deelname worden wel voorwaarden gesteld. Bij jouw aanmelding vragen wij je om hiermee akkoord te gaan.

Meer informatie?

Het Vrijwilligers Informatie Punt is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur via 06-14763409. Mailen kan naar vip@stzo.nl.

Kom je liever langs? Maak dan een afspraak met Anne van den Berg via 06-12420216 of Romana van Wensveen via 06-14763414.

Online trainingen

Via verschillende sites kan je online trainingen volgen. Hiervoor hoef je je niet aan te melden bij het VIP. Met één druk op de knop  kan je meteen zelf aan de slag!

Persoonlijke Vaardigheden

Vrijwilligers vinden en binden

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie.


Empowerment 

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, dat is waar deze online training over gaat.

  
Versterkend gesprek 

In lastige situaties kan een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken. 

  
Grenzen stellen 

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

Netwerken versterken 

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar iets aan te doen. 

Omgaan met emoties 

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training

Vrijwilligs begeleiden

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. 
 

Social Media

Curus Facebook

In deze online cursus kom je meer te weten of de verschillende functies van facebook. Bijvoorbeeld: tijdlijn, porren, privéberichten sturen, een pagina maken en instellingen. 

Cursus LinkedIn

LinkedIn is een sociale netwerksite dat met name zakelijk wordt gebruikt. In 8 lessen weet jij precies hoe LinkedIn werk en kan je zelf aan de slag. 

Cursus Twitter

Twitter is een veel gebruikt social medium. Je kent het misschien wel van het blauwe vogeltje. In deze cursus leer jij alles over Twitter.
 

Computervaardigheden

Cursus Excel 2016

Deze cursus bestaat uit 75 lessen. Er wordt begonnen met een inleiding en stap-voor-stap worden de basis beginselen uitgelegd. De cursus wordt uitgebouwd naar een gevorderd niveau.

Cursus Outlook 2016

Wil jij graag met Outlook werken? In deze cursus leer je stap voor stap alle functies van dit programma. 

Cursus Powerpoint 2016

Een mooie of overzichtelijke presentatie geven? Dan kan je niet zonder Powerpoint. In 49 online lessen worden alle mogelijkheden van dit programma aan jou uitgelegd.

Cursus PREZI

Ook het online-programma PREZI kan je gebruiken om een presentatie te maken. In deze cursus leer je hoe je dit programma kunt gebruiken.

Cursus Word 2016

Wie kent het programma niet? Met deze cursus leer je alles over de basishandelingen en de verschillende functies van die programma. 
 

Overige online trainingen

Instructie verantwoord alcohol schenken 

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 18 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) gevolgd hebben. Deze IVA kun je digitaal volgen via Vrijwilligerswerk Academie. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt jou IVA- certificaat direct in je mailbox! 


Cursus verkeersregelaar 

Voor grote evenementen zijn verkeersregelaars nodig. Het zijn vaak vrijwilligers die deze taak op zich nemen. Volgens de Regeling verkeersregelaars 2009 moeten eenmalige evenementenverkeersregelaars een standaard instructie volgen. Deze is wordt door de politie gegeven. 

 
Fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Zijn er tips voor het doen van een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt jou op weg bij het vinden van financiering voor jouw project.

Besturen van verenigingen

Ben jij opzoek naar duidelijke, begrijpelijk en inspirerende tips over het besturen van een organisatie over vereniging? Bekijk dan deze filmpjes

Signaleren en begeleiden van financiële problemen

In deze online cursus leer je mensen met armoede- en schuldproblemen te helpen. Ongeveer 70 procent van de mensen die aanklopt bij sociale wijkteams heeft financiële problemen. Maar hoe kan je hen het beste helpen? Wat kan jij zelf doen en wanneer verwijs je iemand door? 

Begroting en dekkingsplan maken

Hulp nodig bij het indienen van je begroting en dekkingsplan? Wat is eigenlijk het verschil tussen een begroting en een dekkingsplan? Het Oranjefonds legt het je uit in deze video!

Vlogcursus

In de Vlogcursus leert u de basisprincipes van het vloggen. Een vlog is een videoverslag door de verteller zelf gefilmd. Cursusleider Joost Timp laat u zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een eigen vlog.

U kunt de cursus stap voor stap volgen, of alleen de stappen doen waar u nieuwsgierig naar bent.

Klik hier voor de cursus

Dementievriendelijke organisatie

Met deze gratis online trainingen vergroot je jouw kennis over dementie en leer je vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. Zo steun je een dementievriendelijk Nederland!

Klik hier voor de training!

Welk resultaat levert jouw website op?

Leer in de Analytics Academy om te gaan met de meettools van Google. De cursussen worden aangeboden voor zowel beginners als gevorderden.

Klik hier voor de Analytics Academy 

Gratis e-learing zorg en welzijn

Free Learning is de meest gebruikte website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van e-learning.

LOCOmotion en Vilans ondersteunen zorgverleners via Free Learning met vrij toegankelijke actuele kennis bij hun dagelijkse, waardevolle werk.

Ga naar de website!

Eenvoudig bankieren Rabobank

Altijd al willen leren bankieren via smartphone, tablet of computer? Dat kan via deze site! Je kunt oefenen met het betalen met jouw bankpas. En je leert hoe je de Rabo Scanner moet gebruiken. Deze e-learning is dan ook speciaal voor Rabobank klanten.

Aanbieder: Rabobank
Klik hier voor de e-learning.

Omgaan met niet zichtbare beperkingen

Deze e-learning maakt je bewust van het feit dat er mensen zijn met een 'niet zichtbare beperking'. Aan de hand van 15 vragen kun je jezelf basiskennis bijbrengen over wat 'Niet-zichtbare beperkingen' zijn en hoe je daar rekening mee kunt houden.

Aanbieder: Free-learning.nl
Klik hier voor de e-learning.