Een VOG aanvragen voor jouw vrijwilligersjob!

Wil jij vrijwilligerswerk doen? Dan heb je een grote kans dat er gevraagd wordt om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Dit is een verklaring waarin staat dat er in jouw verleden geen bijzondere dingen zijn gebeurd, zoals strafbare feiten. Een VOG is bij een aantal vrijwilligersactiviteiten wettelijk verplicht. Het document geeft aan dat er geen risico is vanuit het verleden voor het werk dat jij gaat doen. Dat is bijvoorbeeld als je werkt met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen of geld. Aan het opvragen van een VOG kunnen kosten verbonden zijn. Door de meeste organisaties worden deze kosten vergoed.

Komt de organisatie niet in aanmerking voor een gratis VOG? Dan kunnen zij jouw VOG digitaal aanvragen met e-herkenning. De kosten zijn dan €7,50 lager dan wanneer jij zelf een VOG aanvraagt via de gemeente. Meer informatie over e-herkenning vind je op de website.

Meer informatie?

Neem contact op met het VIP. Dit is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur via 06-14763409. Mailen kan naar vip@stzo.nl.

Kom je liever langs? Maak dan een afspraak met Anne van den Berg via 06-12420216 of Romana van Wensveen via 06-14763414.