Vrijwilligerswaardering

Een bedankje voor jouw inzet!

Waarderingsactiviteiten

Ben jij vrijwilliger in gemeente Zuidplas? Wij zijn heel blij met jou en willen je graag bedanken. Daarom organiseren wij vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) regelmatig waarderingsactiviteiten. 

Iedere vrijwilliger uit gemeente Zuidplas kan zich hiervoor aanmelden via de organisatie waar je vrijwilligerswerk voor doet. Uiteraard houdt het VIP hen op de hoogte van het aanbod! En het leuke is: alle activiteiten zijn gratis.

Let op! Er zijn voorwaarden om gratis deel te nemen. 

Gemeentelijke onderscheiding  

Zonder vrijwillige inzet zouden vele activiteiten geen doorgang kunnen vinden of onbetaalbaar worden in de gemeente Zuidplas. Het is dan ook prijzenswaardig dat er in Zuidplas zoveel mensen zijn die zich belangeloos inzetten voor de lokale gemeenschap. In veel gevallen al jaren achtereen.  

Ook jongeren leveren een betekenisvolle bijdrage aan de samenleving. Ongetwijfeld minder langdurig gezien hun leeftijd, maar wel vanuit betrokkenheid en compassie. Deze personen kunnen worden voorgedragen voor twee nieuwe onderscheidingen van de gemeente Zuidplas:

  • De Golfslag is een gemeentelijke onderscheiding voor personen vanaf 23 jaar. Bij de gemeentelijke onderscheiding hoort een oorkonde. 
  • De Jeugdaward is bedoeld voor jongeren onder 23 jaar. Bij de Jeugdaward hoort een oorkonde. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Gemeente Zuidplas

Koninklijke onderscheiding 

We kennen ze allemaal wel. Mensen die zich al vele jaren inzetten voor anderen. Voor een vereniging, stichting, kerk of goed doel. Mensen met bijzondere verdiensten voor de samenleving, vaak in bescheidenheid en zonder eigenbelang. 
 
Veel mensen vragen zich af hoe je iemand in aanmerking kunt laten komen voor een Koninklijke onderscheiding. Het antwoord hierop is simpel: je kunt zelf iemand voordragen bij de burgemeester van de gemeente waar diegene woont. Iedereen in Nederland kan een ander voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, of je nu familielid, vriend, collega, of medevrijwilliger bent. Je kunt dit doen voor elke gewenste kandidaat, ook voor Nederlanders die in het buitenland woonachtig zijn. 
 
Meer informatie is te vinden op de website van de Gemeente Zuidplas

Meer info?

Het VIP is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur via 06-14763409. Mailen kan naar vip@stzo.nl.

Kom je liever langs? Maak dan een afspraak met Anne van den Berg via 06-12420216 of Romana van Wensveen via 06-14763414