In Zuidplas is een groot aanbod van hulp voor mantelzorgers, zoals vervoer, boodschappen en vrijwilligers. 

Vervoer 

Vervoer regel je met een Hopper of Valyspas (aanvragen bij WMO). Met een lidmaatschap van de Senioren Actief Zuidplas (SAZ) kun je de persoonlijke vervoersdienst van de ouderenbond SAZ gebruiken. De vrijwillige chauffeurs vervoeren je van deur tot deur. Het aanvragen van vervoer doe je twee dagen van tevoren. Van tevoren hoor je wat de kosten voor de rit zijn. 

Doe op Senioren Actief Zuidplas een aanvraag voor een vervoersrit. 

Boodschappen 

De meeste plaatselijke supermarkten hebben een thuisbrengservice, soms tegen een kleine vergoeding. Voor kant en klare maaltijden kun je terecht bij Apetito of bij Maaltijdservice 'LEKKER Thuisbezorgd' van De Zellingen. 

Vrijwillige inzet 

Boodschappen doen, een kopje koffiedrinken, een spelletje doen, samen een film kijken of een museum bezoeken. Er zijn actieve vrijwilligers in Zuidplas die dit graag doen. Wil je gebruik maken van een vrijwilliger zodat je even vrij hebt of iets anders kunt doen? Bij het Steunpunt Mantelzorg kun je daarvoor terecht. Samen bekijken we de mogelijkheden. 

In Zuidplas zijn verschillende vrijwilligersorganisaties waar gezocht kan worden naar inzet die bij jou en jouw situatie past. Regel je liever zelf een vrijwilliger? 

Plaats dan bij Zovoorelkaar een aanvraag. Inwoners uit Zuidplas kunnen reageren op de oproep. 

SaaM- lichte begeleiding 

Voor lichte begeleiding thuis schakel je SaaM in. Voor € 5,00 per uur, met een maximum van vier uur per week (een jaar lang), komt een begeleider thuis. Die zorgt voor degene die hulp nodig heeft en brengt ontspanning. 

Deze hulp kan ook ‘s nachts en in het weekend worden ingezet. Aanvragen gaan via Steunpunt Mantelzorg. Na een persoonlijk gesprek wordt deze aanvraag dan verder uitgezocht en uitgevoerd. Meer informatie is te lezen in de flyer hieronder of via Vervangende Mantelzorg