Je thuis voelen in jouw straat doe je samen! 

Hoe fijn is het niet om in een straat te wonen waar je als buren naar elkaar omkijkt. Bijvoorbeeld door een bloemetje te brengen als jouw buurjongen geslaagd is, een boodschap te doen voor de zieke buurman of een kaartje in de bus te doen bij iemand die dat steuntje in de rug zo nodig heeft. Naar elkaar omkijken doe je niet alleen als er ‘leed’ is. Wees ‘lief’ voor elkaar in alle gevallen. Geef eens een compliment of een kleinigheidje aan iemand die een mijlpaal heeft bereikt of geef een warm welkom aan de nieuwe buren. Kleine gebaren die zorgen voor grote saamhorigheid.  

Doe gerust een aanvraag…

Heb jij een hartverwarmend idee voor iemand uit jouw straat? Of misschien wel voor iedereen uit jouw straat? Meld je dan snel aan als gangmaker en ontvang een Lief & Leedpotje van €75,-. Een aanvraag doe je zo:

  1. Doe samen met één van jouw buren een aanvraag voor het Lief & Leedpotje via het formulier
  2. Je ontvangt van ons een set ansichtkaarten om in je straat te verspreiden om wat meer te vertellen over de actie en je buren aan te moedigen om ook mee te denken.
  3. Deel jullie verhalen met ons. Zo kunnen wij weer anderen inspireren! 

Ik wil Lief&Leed-straat worden

Word Verbinder

Enthousiast geworden? Meld je via bovenstaande knop aan als Verbinder! Je beheert het Lief & Leedpotje van jouw straat en bent contactpersoon. Je enthousiasmeert jouw buren om wat voor elkaar te doen, samen iets te organiseren of elkaar wat meer aandacht te geven. Jij bent de gangmaker! Zo zorg je samen voor een fijne straat om in te wonen!

Huidige verbinders

We hoeven geen bonnetjes of uitgebreide evaluatiegesprekken. Wel willen we graag weten voor welke gelegenheden jullie de Lief & Leedpot hebben ingezet. Dit betekent dat we aan het eind van het jaar vragen om het evaluatieformulier in te vullen. Ook horen we graag jullie mooie verhalen, zodat we anderen kunnen inspireren ook Lief&Leed op een mooie manier te delen in hun straat.

Het evaluatieformulier

Was het een succes om Lief & Leedstraat te zijn en wil je nog een jaar? Vul dan opnieuw het aanmeldformulier in!