Je thuis voelen in jouw straat doe je samen! 

Hoe fijn is het niet om in een straat te wonen waar je als buren naar elkaar omkijkt. Bijvoorbeeld door een bloemetje te brengen als jouw buurjongen geslaagd is, een boodschap te doen voor de zieke buurman of een kaartje in de bus te doen bij iemand die dat steuntje in de rug zo nodig heeft. Naar elkaar omkijken doe je niet alleen als er ‘leed’ is. Wees ‘lief’ voor elkaar in alle gevallen. Geef eens een compliment of een kleinigheidje aan iemand die een mijlpaal heeft bereikt of geef een warm welkom aan de nieuwe buren. Kleine gebaren die zorgen voor grote saamhorigheid.  

Lees de terugblik op Lief & Leedstraat in 2022

Meld je aan als gangmaker!

Heb jij een hartverwarmend idee voor iemand uit jouw straat? Of misschien wel voor iedereen uit jouw straat? Meld je dan met de knop hieronder snel aan als gangmaker, samen met een van je buren, en ontvang een Lief & Leedpotje van €100,-. 

Aanmeldformulier Lief & Leed 

Je ontvangt van ons ook een set ansichtkaarten om in je straat te verspreiden om wat meer te vertellen over de actie en je buren aan te moedigen om ook mee te denken.

Evaluatie gangmakers

We hoeven geen bonnetjes of uitgebreide evaluatiegesprekken. Wel willen we graag weten voor welke gelegenheden jullie de Lief & Leedpot hebben ingezet. Dit betekent dat we aan het eind van het jaar vragen om het evaluatieformulier in te vullen. Ook horen we graag jullie mooie verhalen, zodat we anderen kunnen inspireren ook Lief & Leed op een mooie manier te delen in hun straat.

Evaluatieformulier Lief & Leed