Fijn wonen bereik je samen!

Weet jij wat er in jouw straat gebeurt? Hoe is het contact met de buren? Houden jullie een oogje in het zeil als het aankomt op samenleven? In een Lief & Leedstraat helpen mensen elkaar als dat nodig is. Hoe fijn is het om in een straat te wonen waar je als buren naar elkaar omkijkt. Bijvoorbeeld door een bloemetje te brengen als jouw buurjongen geslaagd is, een boodschap te doen voor de zieke buurman of een kaartje in de bus te doen bij iemand die dat steuntje in de rug zo nodig heeft. Naar elkaar omkijken doe je niet alleen als er ‘leed’ is. Wees ‘lief’ voor elkaar in alle gevallen. Geef eens een compliment of een kleinigheidje aan iemand die een mijlpaal heeft bereikt of geef een warm welkom aan de nieuwe buren. Kleine gebaren die zorgen voor grote saamhorigheid.

Doe gerust een aanvraag…

Heb jij een mooi en hartverwarmend idee voor iemand uit jouw straat? Of misschien wel voor iedereen uit jouw straat? Dan kan je een aanvraag doen bij het Lief & Leedpotje! Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je €75,-. En is jouw straat een zogeheten Lief & Leedstraat. Een aanvraag doe je zo:

  1. Doe samen met één van jouw buren (uit de straat) een aanvraag voor het Lief & Leedpotje via zuidplasverbindt@stzo.nl. Zorg ervoor dat in deze mail in ieder geval jouw adres en telefoonnummer staan.
  2. Je krijgt van ons een set ansichtkaarten die je aan de buren kunt geven om wat meer te vertellen over de actie of om hen aan te moedigen om ook mee te denken.
  3. Deel jullie verhaal met ons. Zo kunnen wij weer anderen inspireren!

Word Verbinder

Enthousiast geworden? Meld je aan als Verbinder! Je beheert het Lief & Leedpotje van jouw straat en bent contactpersoon. Je enthousiasmeert jouw buren om wat voor elkaar te doen, samen iets te organiseren of elkaar wat meer aandacht te geven. Jij bent de gangmaker! Zo zorg je samen voor een fijne straat om in te wonen!

Aanmelden kan via zuidplasverbindt@stzo.nl