38% van de huishoudens heeft moeite met rondkomen. Dan is het echt niet raar dat die ene rekening even blijft liggen of je wellicht helemaal ontschiet. Maar wat als dit vaker gebeurt? Of als je onvoldoende inkomen hebt om rond te komen? Team Vroegsignalering kan dan wellicht helpen.

Vanuit gemeente Zuidplas krijgen wij een signaal wanneer er sprake is van achterstanden in de lopende vaste lasten. Dit heet vroegsignalering en is een hulp bij beginnende schulden. Denk aan huur, energie, water en je zorgverzekering. Dit zijn primaire vaste lasten die belangrijk zijn om iedere maand te betalen. Lukt dit niet? Dan kan het zijn dat je vanuit Stichting ZO! schriftelijk, telefonisch of persoonlijk benaderd wordt. Dit doen we om ervoor te zorgen dat een achterstand niet uitgroeit tot een schuld.

We komen vrijblijvend langs voor ondersteuning. Soms is het treffen van een regeling voldoende, maar het kan ook fijn zijn om je verhaal te kunnen doen en breder mee te denken.

ZO! kan je op verschillende manieren helpen. Net hoe het bij jou past. Zo hebben wij een postkamer, budgetmaatjes en een sociaal raadsvrouw, die jou kosteloos verder kunnen helpen.

Wie zijn wij?

Ons team vroegsignalering bestaat uit;

Britta den Hollander - Consulent Vroegsignalering
Werkdagen: ma, do, vrij

Anne Gouw - Consulent Vroegsignalering

Je kunt ons bereiken op e-mailadres vroegsignalering@stzo.nl of op het algemene nummer van Team Vroegsignalering, 06-57435491.

Liever (eerst) zelf aan de slag?

Ook dat kan! Hieronder vind je links naar websites, waar je informatie kan vinden maar ook handige tools om zo je kennis en vaardigheden uit te breiden.

 • Geldplannen | Gemeente Zuidplas
  Op de website van Startpunt Geldzaken Zuidplas kun je gebruikmaken van geldplannen. Deze plannen helpen je bij het op orde krijgen van je geldzaken, in welke financiële situatie je ook verkeert. Het gebruik van de geldplannen is gratis en vrijblijvend. Bovendien wordt je privacy gewaarborgd.
 • https://www.nibud.nl/
  Hier vind je alle informatie rondom geld. Van financiën en administratie tot rondkomen.
 • https://www.nibud.nl/onderwerpen/rondkomen/plannen-en-begroten/#Maand
  Zelf aan de slag met een begroting? Hier tref je alle informatie aan en ook verschillende budgetplannen die je zo kunt downloaden.
 • https://www.zelfjeschuldenregelen.nl/
  Handige site waar je een aflosplan kan opstellen voor het zelfstandig aflossen van je achterstanden/schulden. Je vindt er ook voorbeeldbrieven, scheelt weer schrijven!