Bij Stichting ZO! organiseren we verschillende activiteiten. Een aantal daarvan is speciaal bedoeld voor inburgeraars. Hieronder vind je alle activiteiten. 

Huiswerkbegeleiding voor de jeugd

Heb jij (soms) moeite om je huiswerk te maken? Nelleke gaat samen met jou op zoek naar een goede manier om je huiswerk te plannen en te maken. Natuurlijk kan je ook vragen stellen als je iets niet begrijpt. Ook handig: huiswerkbegeleiding is er iedere week én op verschillende dagen en tijden. 
 
In de periode voor jouw eindexamens heb je wellicht specifieke hulp nodig. Ook daarvoor kan je terecht bij de huiswerkbegeleiding.

Als je meedoet aan de huiswerkbegeleiding, kun je ook mee met uitjes in de schoolvakantie en kan je een pasje krijgen voor Speeltuinvereniging de IJsselkids. 

Voorwaarden

Voordat je kan beginnen, maken we eerst afspraken. Deze staan in een contract dat door jouw ouders getekend moet worden. Hierin staat bijvoorbeeld dat:

  • Voor kinderen van ouders met een kleine beurs, deelname is gratis. 
  • Eén van de ouders en/of verzorgers tijdens de huiswerkbegeleiding bereikbaar moet zijn voor noodgevallen
  • Je zelf verantwoordelijk bent voor vervoer
  • Als je dat wilt, je in groepsverband kunt werken
  • Een overdracht kopie rapport verplicht is

Meer info?

Bel Nelleke: 06-36065777 
 

De Cultuurkeuken

In Jongerencentrum ’t Blok wordt ‘De Cultuurkeuken’ georganiseerd. Een gezellig avondje uit eten voor mensen met een kleine beurs. De grote zaal wordt ingericht als restaurant, waar je kunt genieten van een heerlijk 3 gangen diner. Deze maaltijd wordt bereid door vrijwillige koks en elke keer staat er een gerecht uit een andere wereldkeuken op het menu. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 3,- p.p.

Wanneer De Cultuurkeuken door de corona maatregelen niet door kan gaan, worden de maaltijden thuis bezorgd.

Wil je graag een keer komen eten? Of vind je het leuk om ook eens te koken? Dan kan je contact opnemen met Nico Langbroek. 

Meer info?

Nico Langbroek, cultuurkeuken@stzo.nl, tel. 06-18128170
 

Koffieochtend voor vrouwen

Wekelijks zijn vrouwen van alle nationaliteiten welkom voor een gezellige koffieochtend. Met elkaar wordt lief & leed gedeeld en wordt er gesproken over verschillende thema's. (Klein)kinderen mogen gerust meekomen, voor hen ligt er speelgoed klaar. Kom je ook gezellig langs? 

Waar en wanneer?

Dag: Elke woensdag (m.u.v. schoolvakanties)
Tijd: 09.30 t/m 11.30 uur
Adres: De Meidoorn 1a, 2912 RE  Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer info?

Fatiha Elldrissi, Preventiemedewerker jeugd en gezin, f.elidrissi@stzo.nl, 06-51647869