Schuldhulpverlening kan de rust terugbrengen

Heb je soms moeite om alle rekeningen te betalen? Weet je niet goed waar je geld blijft? Wordt jouw schuld steeds groter en ben je het overzicht kwijt of bang om te verliezen? Wacht dan niet langer en ga met ZO! het gesprek aan!

Van een scheiding, het verliezen van je baan tot het dalen van je inkomen. Allemaal voorbeelden die ervoor kunnen zorgen dat jij in de schulden terecht komt. Je wordt overstroomd met brieven van deurwaarders en incassobureaus. De een nog lastiger omschreven dan de ander. Om maar niet te spreken van de bedragen die je soms uiterlijk een week na ontvangst van de brief moet betalen. Het kan dan steeds moeilijker zijn om de post te openen. Herken je dit? Wil je hieruit komen en graag samen kijken wat de mogelijkheden zijn? 

ZO! kan je op verschillende manieren helpen. Net hoe het bij jou past. Zo hebben wij een postkamer, budgetmaatjes en een sociaal raadsvrouw, die jou kosteloos verder kunnen helpen.

Liever (eerst) zelf aan de slag? 

Ook dat kan! Hieronder vind je links naar websites, waar je informatie kunt vinden maar ook handige tools om zo je kennis en vaardigheden uit te breiden. 

Schuldhulpverlening

Heb jij overzicht in je schulden, weet je wat je inkomsten en uitgaven zijn en kun je je schulden niet zelf betalen door middel van regelingen? Klop dan aan bij de schuldhulpverlening. In gemeente Zuidplas wordt dit geregeld door de IJsselgemeenten. Je kunt je aanmelden voor schuldhulpverlening via onderstaande formulier.

Aanmelden hulp bij schulden

Heb je geen overzicht in je schulden, je inkomsten en je uitgaven? Neem dan eerst contact op met ZO! Dan zorgen we er samen voor dat je je goed voorbereid kunt aanmelden voor schuldhulpverlening.

Wie zijn wij?

Ons team geldzaken bestaat uit:

Marjolein Nootenboom - Coördinator preventie geldzaken
E-mail: m.nootenboom@stzo.nl         

Desiree Schakel - Preventiemedewerker geldzaken
E-mail: d.schakel@stzo.nl        

Serife Acer - Sociaal Raadsvrouw

En meer dan 50 vrijwillige budgetmaatjes en postkamer ondersteuners

Je kunt ons telefonisch bereiken op 06-14417050 of mailen via geldzaken@stzo.nl