Bij Stichting ZO! kun je meedoen aan veel verschillende activiteiten: van sport en bewegen tot cultuur en muziek. Ze zijn er voor alle leeftijden. Hieronder vind je een korte beschrijving van het hele aanbod voor jongeren. Kijk in de agenda voor de actuele informatie en openingstijden.

Jeugdvakantieweek

Logo jeugdvakantieweek

De jeugdvakantieweek is een week in de zomervakantie vol met activiteiten in de dorpen van Zuidplas. Daarbij kan je denken aan onder meer een basketbalclinic, theater, freerunnen, knutselen en nog veel meer. 

Jongerencentrum ’t Blok

’t Blok is een bruisend jongerencentrum in Nieuwerkerk aan den IJssel voor alle leeftijden.

Activiteiten

Meedoen aan een leuke activiteit of gewoon binnenlopen voor een praatje? Het kan allemaal. 
Meer informatie? Rick Gort, rick.gort@stzo.nl tel. 06-39185654 

Uitgaan

Wil je uitgaan, zelf een feest organiseren of met je band optreden?
Neem dan contact op met Hanneke Nieuwpoort, hanneke.nieuwpoort@stzo.nl tel. 06-42197307

Voor meer actuele informatie omtrent 't Blok kun je de Facebookpagina bekijken! 

Peuterfeest en kidsdisco

Speciaal voor de kleintjes is er één keer per maand een peuterfeest (0 t/m 5 jaar) én kidsdisco (vanaf groep 4 t/m 8 van de basisschool). Heerlijk dansen en spelen op gezellige muziek!

Meer info? Hanneke Nieuwpoort, hanneke.nieuwpoort@stzo.nl tel. 06-42197307 (peuterfeest) 
Rick Gort, rick.gort@stzo.nl tel. 06-39185654 (kidsdisco)

Let op: Momenteel is er geen kidsdisco. We proberen deze activiteit op een later tijdstip weer te organiseren.

Darten

In ’t Blok hangen meerdere dartborden. Houd je wel van een pijltje gooien, wil je een keer meedoen aan een toernooi of zelfs aan een wedstrijd? Laat het weten en doe mee!


Meer info? Hanneke Nieuwpoort, hanneke.nieuwpoort@stzo.nl tel. 06-42197307

Auticafé

Woon je in Zuidplas of omgeving, heb je een vorm van autisme of ben je bijvoorbeeld erg onzeker, dan is deze avond iets voor jou! Elke 2e dinsdag van de maand in jongerencentrum ’t Blok vanaf 19.30 uur. Kom gerust een keertje langs.
 

Meer info? Kim Terbrack, kim.terbrack@stzo.nl tel. 06-21185387

Schaken

Vind jij het leuk om te leren schaken of kun je al schaken maar wil je nog beter worden? Doe dan mee met de schaakclub van ’t Blok.

 
Meer info? Rick Gort, rick.gort@stzo.nl tel. 06-39185654

Blokkies kidsclub

Hou je van plakken, knippen, fröbelen? Kom ook gezellig knutselen in ’t Blok. De leuke knutselclub Blokkies is er iedere maand op woensdagmiddag van 14.00 - 15.30 uur in ’t Blok. We maken verschillende knutselwerkjes die je na afloop mee naar huis kan nemen. Wij zorgen voor drinken en wat lekkers.

 
Meer info? Rick Gort, rick.gort@stzo.nl tel. 06-39185654

BRAinS

Wie kent het niet! De naam BRAinS is niet meer weg te denken in Zuidplas. Elk schooljaar komen er twee brochures uit (in het najaar en voorjaar) met activiteiten op het gebied van sport, kunst, cultuur en welzijn voor alle leerlingen!

Meer info? Stuur een e-mail naar brains@stzo.nl

Klik hier voor de brochure!

Sportbuurtwerk

Voetbaltoernooien, skatebattles, basketbal clinics en meer. Vanuit het jongerenwerk vinden er allerlei sportactiviteiten plaats op sportveldjes bij jou in de buurt.

Meer info? Shawni Latuheru, shawni.latuheru@stzo.nl tel. 06-38072018

PrOP Assertiviteitstraining

In een assertiviteitstraining leer je beter voor jezelf opkomen! Vind je het nog lastig om jouw mening te geven of jouw plek in te nemen in een groep? En ga je meningsverschillen of kritiek het liefst uit de weg? Dan kan een training helpen. We starten regelmatig nieuwe groepen voor kids van 8 t/m 12 jaar en 12 t/m 18 jaar. 

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je terecht op de pagina van het Schoolmaatschappelijk werk. Aanmelden voor deze training kan via e-mailadres smw@stzo.nl of via  www.zovoorelkaar.nl

Scholenmarkt

Elke winter is er een Scholenmarkt voor alle leerlingen uit groep 8. Er doen hier meer dan 20 middelbare scholen aan mee. Ze geven jou en je ouders/opvoeders graag alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken voor je volgende school!

Meer info? Kim Terbrack, kim.terbrack@stzo.nl tel. 06-21185387

Jongerenraad

De jongerenraad komt regelmatig bij elkaar (ongeveer 11 keer per jaar) en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente. Wil je graag lid worden van deze groep jongeren? Iets bij hen onder de aandacht brengen of weten waar de raad zich mee bezig houdt? Laat het weten. Een jongerenwerker van Stichting ZO! begeleidt de Jongerenraad.

Meer info? Kim Terbrack, kim.terbrack@stzo.nl tel. 06-21185387

Kindergemeenteraad

Gemeente Zuidplas heeft een kinderburgemeester en een kinderraad. Ieder jaar kunnen kinderen van de basisschool (groep 7) aangeven dat ze kinderburgemeester willen worden. Een van hen wordt dan geselecteerd. Een jongerenwerker van Stichting ZO! begeleidt de kindergemeenteraad.

Meer info? Rick Gort, rick.gort@stzo.nl tel. 06-39185654

Jonge Mantelzorgers

Eén keer per twee maanden wordt er een activiteit voor jonge mantelzorgers georganiseerd. Er zijn aparte activiteiten voor kinderen tot 12 jaar en jongeren ouder dan 12 en de inhoud wisselt: van sport of hobby’s tot een gezellige BBQ.     
 
Twee keer per jaar vindt landelijk de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ plaats. In die week zijn er bijeenkomsten speciaal voor kinderen en jongeren. Het doel ervan is om herkenning te vinden bij elkaar, samen te kunnen ontspannen en contact op te bouwen met lotgenoten. 

Ook is er een appgroep ‘Oudernetwerk Autisme’ en een appgroep speciaal voor jonge mantelzorgers.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Annelies Simons, 06 - 43030437 of annelies.simons@stzo.nl.

Loopbaanbegeleiding

Kom je uit Zuidplas en ben je tussen de 16 en de 27 jaar en vraag je jezelf af wat je wilt doen met school of werk? Dan is loopbaanbegeleiding wellicht iets voor jou! Middels deze begeleiding krijg je een duidelijker beeld van je persoonlijke kwaliteiten, eigenschappen, doelen en motieven. Hierdoor kun je zelf jouw loopbaanvragen beter beantwoorden en van daaruit een weloverwogen keuze maken in max. 7 afspraken.  

Meer info? Shawni Latuheru, s.latuheru@stzo.nl Tel:  06-38072018

of Kim Terbrack, k.terbrack@stzo.nl   Tel:  06-21185387

Bekijk hier de flyer.