Vrijwilligersverzekering

Geen risico’s tijdens het werk

Als jij aan de slag bent als vrijwilliger kan er natuurlijk wel eens wat mis gaan. Daarom heeft gemeente Zuidplas een Vrijwilligersverzekering afgesloten bij VNG (Centraal Beheer Achmea). Ben jij een maatschappelijke stagiaire of een mantelzorger? Ook dan ben jij op deze manier verzekerd.

Eigen verzekering eerst

Het verzekeringspakket is een zogeheten secundaire dekking. Dit betekent dat je een schade eerst moet aanmelden bij jouw eigen verzekering (als je die hebt). Als de schade niet wordt gedekt, kan je een beroep doen op de vrijwilligersverzekering. 

Bestuurdersaansprakelijkheid

De vrijwilligersverzekering geldt ook voor mensen die bestuurslid zijn van (bijvoorbeeld) een vereniging. Dit zorgt ervoor dat je niet (hoofdelijk) aansprakelijk bent voor alles wat er binnen een vereniging plaatsvindt. Er zijn wel voorwaarden:

  • het bestuur van de vereniging moet geheel uit vrijwillige bestuursleden bestaan
  • het totaal vermogen van de vereniging mag niet meer zijn dan € 500.000,-

Bekijk het verzekeringsoverzicht of de brochure VNG Vrijwilligersverzekering voor meer informatie.

Schade melden 

Heb jij schade? Controleer dan of je deze kunt aanmelden bij jouw eigen verzekering of op een verzekering van de organisatie. Als dat niet mogelijk is, vul dan onderstaand digitaal formulier in.

Meer informatie?

Neem contact op met het VIP: bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur via 06-14763409. Mailen kan naar vip@stzo.nl.

Kom je liever langs? Maak dan een afspraak met Anne van den Berg via 06-12420216 of Romana van Wensveen via 06-14763414.