Waar kan je terecht voor tijdelijke opvang?

Heb jij geen vast woonadres, maar ben je op zoek naar tijdelijke opvang? Of heb je hulp nodig om een vaste of tijdelijke verblijfplaats te regelen? Er zijn verschillende instanties die jou kunnen helpen met: 

In de meeste gevallen betaal je een paar euro voor een maaltijd en slaapplaats. Als je echt in de opvang gaat wonen, vragen we een vergoeding aan bij de gemeente. De opvang beheert dan jouw geldzaken en je krijgt zak- en kleedgeld.

(Tijdelijk)Dakloos of briefadres nodig?

Meld je dan bij het Centraal meldpunt dak- en thuislozen. Via dit centrale punt krijg je sneller én betere hulp. Je kunt dit digitaal regelen door het aanmeldformulier in te vullen of kom langs bij de Boelekade 1-3 in Gouda.

Digitaal aanmelden bij Centraal meldpunt(externe link)

Straatadvocaat

Heb jij een luisterend oor nodig of iemand die met jou meegaat naar een instelling of andere organisatie om zaken te regelen? Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 – 17.00 uur staat de straatadvocaat graag voor je klaar. Hij/zij is geen jurist maar helpt jou met vragen die voor jouzelf moeilijk te beantwoorden zijn. Meer informatie over de straatadvocaat en hoe je contact op kunt nemen, vind je op de website(externe link).