De prijzen van energie zijn flink gestegen. Met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om de energierekening iedere maand te betalen. De regering heeft de belasting op energie al verlaagd. Om mensen met een laag inkomen nog meer te helpen kan je de energietoeslag aanvragen. De energietoeslag is een bedrag van € 1.300 netto. Huishoudens met een lager inkomen kunnen de energietoeslag tot en met 30 juni 2023 aanvragen op ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.

Door de stijgende energieprijzen hebben meer mensen moeite met het betalen van hun energierekening. Daarom heeft het Rijk besloten energietoeslag te betalen aan mensen met een lager inkomen. Eerst was dat € 800. Dat is nu verhoogd naar € 1.300.

Extra € 500

Wie al € 800 energietoeslag heeft gekregen, heeft nu ook recht op de extra 500 euro. Deze mensen krijgen dit bedrag binnenkort op hun rekening. Daar hoeven ze niets voor te doen. Een nieuwe aanvraag is niet nodig.

Nog aanvragen

Wethouder Jan Willem Schuurman: “Nog niet iedereen met recht op de energietoeslag heeft deze ook aangevraagd. Ik raad iedereen aan: kijk op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag(externe link) of je er recht op hebt en vraag de toeslag aan. Dat kan ook als je nog geen hoge rekening hebt. Zet het geld dan opzij voor later. En heb je er zelf geen recht op? Kijk dan of mensen in je omgeving er recht op hebben. Misschien hebben zij hulp nodig bij het aanvragen.”

Veel aanvragen

IJsselgemeenten Sociale Zaken verzorgt de energietoeslag voor Capelle, Krimpen en Zuidplas. Mensen met een uitkering van IJsselgemeenten kregen de energietoeslag vanzelf. Ook hebben veel werkende mensen en mensen met AOW en een klein pensioen het al zelf aangevraagd. IJsselgemeenten heeft tot 1 september de energietoeslag al betaald aan 1.111 mensen uit Zuidplas.

Hulp bij aanvragen

Kan je hulp gebruiken bij het aanvragen van deze toeslag? Bij de Postkamer van Stichting ZO! helpen we jou graag.