Uren per week: 24 tot 28 uur.
Salaris: maximaal € 5.483,- (schaal 10 van CAO Sociaal Werk) bij een 36-urige werkweek.

Stichting ZO!

Stichting ZO! is in juli 2021 van start gegaan met een club enthousiaste, gedreven en bevlogen welzijn- en zorgprofessionals. We werken in opdracht van de gemeente Zuidplas. We werken integraal, staan voor elkaar klaar en benutten elkaars expertises en kwaliteiten. Stichting ZO! de plek waar onze inwoners terecht kunnen met vragen of zorgen over geldzaken, wonen, werk/school, (mantel)zorg, gezin/relatie of ouder worden. Daarnaast kunnen zij hier terecht voor vrijwilligerswerk, inzet in de buurt en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Bij Stichting ZO! staat de inwoner centraal, de stichting bestaat uit ruim 90 medewerkers. Het managementteam (MT) bestaat uit één directeur-bestuurder en drie teammanagers die leidinggeven aan deze medewerkers.

Gedragswetenschapper 0-100+

Onze insteek is altijd zo vroeg mogelijk in contact te komen met kwetsbare inwoners, ouder(s)/verzorger(s) en kinderen, en hen tijdig te ondersteunen. Als gedragswetenschapper 0-100+ richt je je op zowel jeugdzaken als op Wmo-gerelateerde zaken. Dit betekent dat je bijdraagt aan de ondersteuning van alle leeftijdsgroepen binnen onze gemeente.

In de rol als gedragswetenschapper 0-100 adviseer en coach je (jeugd)professionals. Je voert caseloadgesprekken, zit methodische werkbegeleiding voor, leest en beoordeelt ondersteuningsplannen en levert een bijdrage aan methodiek- en beleidsontwikkeling. Je hebt continue focus op de veiligheid van de inwoners, denkt actief mee bij crisis, kernbeslissingen en meervoudige complexe casuïstiek. Hierbij werk je nauw samen met onze andere gedragswetenschapper en met de afdelingen beleid en kwaliteit van de gemeente Zuidplas. Bovendien heb je regelmatig intervisie met meerdere gedragswetenschappers uit de regio.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een jonge, professionele organisatie met korte lijnen, aangestuurd door 1 directeur-bestuurder en 
  3 teammanagers. Ongeveer 100 professionals en zo’n 200 vrijwilligers. 
 • Een open cultuur waarin we van en met elkaar mogen blijven leren. 
 • Een goede CAO (Sociaal Werk) waarbij de salarissen per 1-7-2024 met 4% zullen stijgen, een individueel keuze- en loopbaanbudget dat jij besteedt zoals passend in jouw situatie. 
 • Veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor creatieve/innovatieve inbreng. We werken vanuit vertrouwen.
 • Een jaarcontract dat bij tevredenheid van beide kanten voor onbepaalde tijd verlengd wordt.

Wat hebben wij nodig? 

 • Een zelfstandig werkende teamplayer die een actieve bijdrage wil leveren aan onze organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Academisch diploma (Ontwikkelings)Psychologie of (Ortho)Pedagogiek en SKJ-registratie
 • Iemand die creatief denkt in kansen en oplossingen, die initiatiefrijk, punctueel, besluitvaardig en stressbestendig is.
 • Bij voorkeur enige ervaring als gedragswetenschapper binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Rijbewijs en auto is een pré.
 • Kennis van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling
 • Vaste werkdag op vrijdag. Overige dagen in overleg. 

Zoeken wij jou? 

Stuur vóór 17 juni a.s. je CV en motivatiebrief naar hr@stzo.nl Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Nieuwenhuizen van HR op 06-82064226.
 

Persoonlijke gegevens worden met zorg behandeld en worden door stichting ZO! gedurende een jaar in portefeuille gehouden. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!