Hoe blazen we meer leven in het Oude Dorp met behulp van cultuur?  Over die vraag werd gebruist tijdens de kick-off van het eerste Bruiscafé in Nieuwerkerk aan den IJssel. Betrokken bewoners en ondernemers uit Zuidplas troffen elkaar om samen na te denken over culturele activiteiten die een bijdrage kunnen leveren aan de levendigheid van het Oude Dorp. 

Bekijk de foto's van deze eerste bijeenkomst.

Concrete plannen
Tijdens de avond, die begeleid werd door Stichting Zo! kwamen met behulp van de bruismethode veel mooie ideeën op tafel. Deze worden door de deelnemers verder uitgewerkt tot concretere plannen, die als vervolg van deze avond op donderdag 13 april worden gepresenteerd.

Meer naar Oude Dorp
De vraagstelling voor dit Bruiscafé werd aan de deelnemers voorgelegd door Stichting ZO!,  Moz-Art Muziekonderwijs Zuidplas en bordspellenwinkel & -café The Game-Inn. Zij willen zich graag, samen met anderen die daarbij een bijdrage willen leveren, sterk maken voor een levendige dorpskern vol met cultuur. Met nieuwe activiteiten hopen zij meer bezoekers te trekken naar het Oude Dorp om daarmee te zorgen dat dit vroegere centrum van Nieuwerkerk aan den IJssel weer gaat bruisen.

Kom ook 13 april naar het vervolg op deze avond! Ga naar The Game Inn (Dorpsstraat 20, Nieuwerkerk), om 19.30 uur.  Aanmelden hoeft niet.

In de afbeelding hieronder staan de Durf te Vragen en de Plakzuil van de eerste bijeenkomst.