Aantal uur: 24 - 36 uur 
Salaris: € 4.086,00 (schaal 8 CAO Sociaal Werk)
Contract: 1 jaar met mogelijkheid tot vast dienstverband

Focus jij graag op wat iemand wél kan in plaats van wat niet? Word jij er blij van een verschil te maken voor ouder(s) en kind(eren)? Krijg jij energie van huisbezoeken, onderzoeken, interveniëren, 1G1P bijeenkomsten organiseren en casusregie voeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze organisatie

Sinds 1 juli 2021 is Stichting ZO! de plek waar onze inwoners terecht kunnen met vragen of zorgen over geldzaken, wonen, werk/school, (mantel)zorg, gezin/relatie of ouder worden. Daarnaast kunnen zij hier terecht voor vrijwilligerswerk, inzet in de buurt en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Bij Stichting ZO! staat de inwoner centraal. Stichting ZO! bestaat uit ruim 70 medewerkers. Het managementteam (MT) bestaat uit één directeur-bestuurder en drie teammanagers die leidinggeven aan deze medewerkers. Je maakt deel uit van een integraal team en trekt samen op met je directe collega’s jeugd- en gezinswerkers.

De functie

Als jeugd- en gezinswerker bied je advies, ondersteuning en hulp en ben je betrokken bij (kwetsbare) kinderen, jeugdigen, ouders/opvoeders die een hulpvraag hebben op één of meerdere leefgebieden. Als casushouder ga je in gesprek over krachten en zorgen, ga je het netwerk in kaart brengen, kijk je naar de mogelijkheden in het voorveld, stel je een plan op en voer je de regie. Wanneer nodig doe je onderzoek, schrijf je een ondersteuningsplan en zorg je voor een beschikking. In jouw casussen heb je oog voor de veiligheid en werk je wanneer nodig volgens de richtlijnen van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Je zet lijnen uit, werkt samen met partners, stemt af met het team en gedragswetenschapper en registreert zorgvuldig je genomen stappen.

Wat ga je doen

  • Als T-shaped professional kijk je breed naar een vraag van een inwoner. Je vraagt door, je legt verbanden, je ziet wat voor het totaal nodig is en zet dit uit.
  • Als je alle mogelijkheden in het voorveld hebt onderzocht en ingezet en er blijkt (deels) een maatwerkvoorziening nodig, dan zorg je voor de toegang tot deze ondersteuning.
  • Je voert een intakegesprek, verricht huisbezoeken, doet onderzoek in het kader van de Jeugdwet en de verordening en handelt de aanvraag af met een formeel besluit.
  • Je registreert in je dossiers in ons systeem Suite4Sociale regie. Juiste verantwoording van je werk en motivatie voor in te zetten zorg zijn belangrijk. Wanneer een inwoner bezwaar maakt tegen jouw advies, dan werk je samen met de collega van juridische zaken en kwaliteit van de gemeente.
  • Je geeft informatie en advies aan collega’s, professionals en ketenpartners over jouw specialisme.

Wat zoeken wij?

Je hebt een HBO diploma (o.a. Social Work, MWD, SPH, etc.) en een aantal jaren recente en relevante werkervaring. Ook ben je ingeschreven in het beroepsregister SKJ of voldoe je aan de voorwaarden, zodat je je direct bij indiensttreding kunt inschrijven. Je hebt kennis van relevante wetten, zoals de Jeugdwet en wetten die hieraan verbonden zijn, zoals de wet op (passend) onderwijs, de WMO of WLZ. Kennis van de sociale kaart van Zuidplas en het systeem Suite4Sociale regie zijn een pré. Daarbij wil je graag meebouwen aan onze nieuwe organisatie en de ontwikkelingen in het sociaal domein.

Ons aanbod 

Wij bieden een uitdagende functie in een plezierige werkomgeving met goede regelingen om privé- en werksituatie te combineren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris van maximaal € 4.086,00 (schaal 8 CAO Sociaal Werk) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ben je verzekerd van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget, variabele werktijden en een reiskostenregeling. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract. Je krijgt de beschikking over een smartphone en laptop

Ben jij de collega die we zoeken? 

Voldoe je aan ons profiel en spreekt de functie je aan? Dan maken we graag kennis met je! Solliciteer door je CV en motivatie te mailen aan m.nieuwenhuizen@stzo.nl.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Ki Sook Kautz, teammanager Stichting ZO! via 06-82091273.

Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met Monique Nieuwenhuizen, HR medewerker, op 06-82064226.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!