Alle kinderen naar school

Gaat jouw kind naar speciaal onderwijs? Kan jouw kind vanwege een (structurele) beperking niet zelfstandig naar school reizen? Is de afstand naar een basisschool met een bepaalde geloofs- of levensovertuiging (te) groot? Dan kom je misschien in aanmerking voor een vergoeding voor leerlingenvervoer.

Je kan een vergoeding voor leerlingenvervoer aanvragen voor:

  • Vervoer van kinderen met een beperking
  • Vervoer van kinderen naar (speciale) scholen voor basisonderwijs op basis van afstand
  • Vervoer van kinderen naar een school met een bepaalde geloofsovertuiging of levensbeschouwing

Gaat jouw kind naar het voortgezet onderwijs en kan hij of zij vanwege een beperking niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen? Dan kan je misschien een vergoeding krijgen voor de reiskosten van jouw kind.

Zodra je een aanvraag hebt gedaan, wordt deze beoordeeld op:

  • Wat je kind zelfstandig kan en wat je als ouders zelf kan doen/regelen
  • Eventuele (vervoers)adviezen van deskundigen (bijvoorbeeld of een leerling zelf zou kunnen reizen)
  • De afstand naar de school

Binnen acht weken krijg je bericht van de gemeente. Hierin staat of jouw kind in aanmerking komt voor (een vergoeding van) leerlingenvervoer.
 

Vergoeding leerlingenvervoer aanvragen

Via het formulier(externe link) kan je een vergoeding voor leerlingenvervoer aanvragen. Let op! Voor deze aanvraag heb je DigiD inloggevens nodig. Houd deze dus bij de hand. Het formulier staat op de website van de gemeente Zuidplas. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met Stichting ZO! via leerlingenvervoer@stzo.nl of 0180-310050.
 

Vergoeding leerlingenvervoer aanvragen(externe link)


Heb je de aanvraag voor 1 juni ingediend en is het leerlingenvervoer toegekend? Dan ben je verzekerd van leerlingenvervoer vanaf het begin van het volgende schooljaar. Heb jij de aanvraag na 1 juni ingediend, dan kan het zijn dat je voor de eerste periode zelf voor vervoer moet zorgen.

Wijziging leerlingenvervoer doorgeven

Krijg je al een vergoeding maar wil je een wijziging doorgeven of de vergoeding beëindigen? Vul dan het onderstaande formulier in. 

Wijziging leerlingenvervoer doorgeven

Bezwaar maken

Als je het niet eens bent met de beslissing van de gemeente, kan je binnen zes weken nadat je bericht hebt ontvangen bezwaar maken(externe link).