Wil jij iets leuks doen met een maatje in de buurt?

Wil je iets leuks doen met iemand of af en toe een gezellig praatje maken? Maatjes op Maat brengt mensen met elkaar in contact. Mensen met dezelfde interesse of hobby, die regelmatig kunnen afspreken. Omdat het leuk is om iets te ondernemen, maar nog leuker om dat samen met iemand te doen! 

Voor wie? 

Je kunt je aanmelden als je in de gemeente Zuidplas woont en behoefte hebt aan een maatje om mee af te spreken. Of wil je van betekenis zijn als vrijwilliger

Wat ga je doen? 

Een stukje fietsen, naar de markt, een spelletje doen of het nieuws doornemen. Misschien wil je een hobby oppakken of een museum bezoeken. Wat vind je leuk om te doen?  Een maatje is er speciaal voor jou en je spreekt regelmatig met elkaar af. 

Hoe werkt het?  

  • Je meldt je aan [link naar aanmeldformulier] bij Maatjes op Maat. 
  • De coördinator van Maatjes op Maat komt op bezoek. Je vertelt wat je leuk vindt om te doen en wat je belangrijk vindt. 
  • We zoeken een geschikt maatje en maken een afspraak voor een kennismaking. 
  • Klikt het? Dan spreken jullie voortaan samen af.  

Aanmelden 

Wil je een maatje? Vul het aanmeldformulier in. De coördinator neemt dan contact met je op om een afspraak te maken. Je kunt ook bellen: 06-14763409 of e-mailen: maatjes@stzo.nl.  

Aanmeldformulier 

Wil jij van betekenis zijn door samen met iemand iets leuks te doen? 

Als vrijwilliger bij Maatje op Maat maak je het verschil door samen met iemand leuke dingen te ondernemen. Dit kan op diverse manieren, met activiteiten die je als vrijwilliger zelf graag doet. Wanneer en hoe, dat bepaal je zelf. Zo doe je iets wat je leuk vindt en maak je tegelijk een ander blij. 

Wat wil je doen?

We gaan uit van de wensen, interesses en vaardigheden van jou als vrijwilliger. Daarom heb je altijd eerst een kennismakingsgesprek met de coördinator. We bespreken wat je wilt doen en hoeveel tijd je hiervoor hebt. Zo zijn er maatjes die samen fietsen, wekelijks een spelletje doen of de markt bezoeken. Anderen zijn liever creatief bezig of drinken een kopje koffie en maken een praatje.  

Samen met de coördinator maak je kennis met een maatje dat past bij jouw profiel. Alleen als er een goede klik is, maken jullie afspraken over het vervolg. 

Training en begeleiding

Voordat je start als maatje krijg je een basistraining. Daarnaast organiseren we ontmoetingen met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en kun je aanvullende trainingen volgen. Je maakt zelf afspraken met je maatje, maar je kunt altijd bij de coördinator terecht voor advies en ondersteuning. 

Wat vragen we van jou? 

  • Je bent sociaal vaardig, integer en kunt goed luisteren. 
  • Je maatje kan op je rekenen. 
  • Je hebt voldoende tijd om minimaal een jaar lang twee keer per maand af te spreken.  
  • Je volgt de basistraining voor maatjes en neemt minimaal een keer per jaar deel aan een vrijwilligersbijeenkomst. 

Meld je aan als maatje! 

Vul het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. De coördinator neemt dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Je kunt ook bellen of mailen met het Vrijwilligers Informatie Punt

Aanmeldformulier