Voor alle vragen die horen bij het ouder worden

Voor vragen over gezondheid, verlies van een dierbare, eenzaamheid, financiële zorgen, vergeetachtigheid of vervoersproblemen zijn zomaar wat voorbeelden. Voor al die vragen kunt u terecht bij de ouderenadviseurs van Stichting ZO!
 
Het team bestaat uit twee ouderenadviseurs en een aantal vrijwilligers (ouderenvoorlichters). Zij luisteren naar uw verhaal en helpen u verder. Dat doen ze door het probleem in kaart te brengen, samen met u op zoek te gaan naar een oplossing of te helpen bij het aanmelden voor speciale voorzieningen. Ze ondersteunen u tot er een oplossing is gevonden. 

Daarnaast helpen zij u als u zich eenzaam voelt. Eerst gaan we het gesprek aan om te kijken hoe het komt dat u zich eenzaam voelt. En kijken we samen wat u kunt doen om de eenzaamheid te doorbreken. Bijvoorbeeld door mee te doen met een sport- of ontspanningsactiviteit, vrijwilligerswerk of dagbesteding. Als u weet wat de eenzaamheid veroorzaakt, kunt u kleine stapjes zetten om u van dit gevoel af te helpen.
 

Preventieve huisbezoeken

Nadat u contact met ons hebt opgenomen, komt een van de ouderenvoorlichters bij u thuis, zodat u al uw vragen kunt stellen. Deze vrijwilliger kijkt samen met u naar de beste hulp om het probleem op te lossen. De uitkomst van dit gesprek wordt besproken met een van de twee ouderenadviseurs. Als het nodig is neemt hij/zij contact met u op voor een vervolgafspraak.

Huisbezoek door ouderenadviseur 

Wanneer u dat wilt, komt de ouderenadviseur graag bij u langs. Ook zonder dat u een preventief huisbezoek heeft gekregen. We kunnen dieper ingaan op het onderwerp van uw vraag en gaan samen op zoek naar een passende oplossing. Ook kunt u eventuele zorgen delen.
 

Koffie drinken?

In alle dorpen van de gemeente Zuidplas zijn er koffieochtenden. Tijdens dit uurtje komen ouderen gezellig bij elkaar en kunt u uw vragen stellen aan een ouderenadviseur. 

Afspraak maken

Via ouderenadvies@stzo.nl of 0180-310050. kunt u contact opnemen om een afspraak in te plannen. Wij komen graag bij u op huisbezoek tenzij u aangeeft liever naar ons toe te komen.