Ouderenadvies

Voor alle vragen die horen bij het ouder worden

Voor vragen over gezondheid, verlies van een dierbare, eenzaamheid, financiële zorgen, vergeetachtigheid of vervoersproblemen zijn zomaar wat voorbeelden. Voor al die vragen kunt u, vanaf 55 jaar, terecht bij de ouderenadviseurs van Stichting ZO!
 
Het team bestaat uit twee ouderenadviseurs en een aantal vrijwilligers (ouderenvoorlichters). Zij luisteren naar uw verhaal en helpen u verder. Dat doen ze door het probleem in kaart te brengen, samen met u op zoek te gaan naar een oplossing of te helpen bij het aanmelden voor speciale voorzieningen. Ze ondersteunen u tot er een oplossing is gevonden. 

Daarnaast helpen zij u als u zich eenzaam voelt. Eerst gaan zij het gesprek aan om te kijken hoe het komt dat u zich eenzaam voelt. Daarna kijken zij, samen met u, wat u kunt doen om de eenzaamheid te doorbreken. Bijvoorbeeld door mee te doen met een sport- of ontspanningsactiviteit, vrijwilligerswerk of dagbesteding. Als u weet wat de eenzaamheid veroorzaakt, kunt u kleine stapjes zetten om u van dit gevoel af te helpen.
 

Preventieve huisbezoeken

Nadat u contact met ons hebt opgenomen, komt een van de ouderenvoorlichters bij u thuis, zodat u al uw vragen kunt stellen. Deze vrijwilliger kijkt samen met u naar de beste hulp om het probleem op te lossen. De uitkomst van dit gesprek wordt besproken met een van de twee ouderenadviseurs. Als het nodig is neemt hij/zij contact met u op voor een vervolgafspraak.

Aanmelden

Wilt u graag een afspraak maken voor een preventief huisbezoek, maar heeft u nog geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met de ouderenadviseurs Cherel Satijn, tel. 06-38268071, of Lisette van der Wijngaard, tel. 06-45251543, of maak gebruik van onderstaande aanmeldformulier.

Aanmeldformulier preventief huisbezoek

Huisbezoek door ouderenadviseur 

Wanneer u dat wilt, komt de ouderenadviseur graag bij u langs. Ook zonder dat u een preventief huisbezoek heeft gekregen. We kunnen dieper ingaan op het onderwerp van uw vraag en gaan samen op zoek naar een passende oplossing. Ook kunt u eventuele zorgen delen.

Afspraak maken

Neem dan contact op met de ouderenadviseurs Cherel Satijn, tel. 06-38268071, of Lisette van der Wijngaard, tel. 06-45251543. U kunt ook een e-mail sturen naar ouderenadvies@stzo.nl. Wij komen graag bij u op huisbezoek tenzij u aangeeft liever naar ons toe te komen.