Op maandagavond 3 april werd er een (Pre)Puberbeurs georganiseerd door de gemeente Zuidplas in samenwerking met de GGD, Politie, Zorg en Veiligheidshuis, Stichting ZO! en Theatergroep Lering en Vermaak.

Vanuit Schoolmaatschappelijk Werk waren Esther Looije en Eline van Wetten aanwezig. Namens Jongerenwerk Zuidplas van Stichting ZO! waren Luug Smit (Ambulant Jongerenwerk), Melanie van Os (Stagiair) en Rick Gort (Jongerenwerk) aanwezig.

Tijdens deze informatieavond hebben de ouders/verzorgers van pubers meer inzicht gekregen wat er speelt onder jongeren in de gemeente Zuidplas en handvatten om er in de opvoeding op in te spelen.

"Als jongerenwerkers in Zuidplas zijn wij bekend met verscheidene problematiek onder de jongeren", zeggen Luug en Rick. Tijdens deze avond kregen de ouders/verzorgers de kans om hun vragen beantwoord te krijgen.

Vragen van ouders waren onder andere:
“Onder de jongeren is vapen erg in trek, hoe komen ze daaraan en wat is het risico hiervan?”

De tafel met bijvoorbeeld de lachgastank, snus, crummers, crackpijp, joints en drugstesters waren erg interessant voor de ouders/verzorgers. Er kwamen veel ouders op af en vroegen zich af hoe je als jongere hieraan komt? Hoe gebruik je dit? Wat is dit? En hoe verslavend is het?

Door middel van flyers, posters en het verschaffen van informatie aan de ouders/verzorgers hopen we extra handvatten en meer inzicht hebben gegeven over wat er speelt onder de jongeren.

Het opvoeden van pubers is best een uitdaging! Zeker omdat pubers zich wat los maken van thuis en je als ouder niet overal meer zicht op hebt.

Vragen?

Wanneer er n.a.v. de (Pre)Puberbeurs nog vragen zijn over de pubertijd kunt u terecht bij;

Luug Smit (Ambulant Jongerenwerker)
l.smit@stzo.nl 
06 349 367 69

Rick Gort (Jongerenwerker)
r.gort@stzo.nl
06 391 856 54 

Esther Looije (Schoolmaatschappelijk werker)
smw@stzo.nl
06 514 720 44

Eline van Wetten (Schoolmaatschappelijk werker)
smw@stzo.nl
06 820 639 29