Heel veel buren hebben elkaar tijdens de jaarlijkse burendag in de gemeente Zuidplas een bloemetje gegeven. Inwoners konden voor hun buren deze bloemen aanvragen bij Zuidplas Verbindt van Stichting ZO!

Bij de aanvraag van BuurBloemetje werd ook gevraagd waarom juist jouw buren een bloemetje verdienen? Daar kwamen de mooiste reacties op binnen. Een bloemlezing:

  • Mijn buurvrouw heeft zelf genoeg te verduren, maar staat toch altijd klaar voor iedereen. Een topper!
  • Ik ga volgend jaar verhuizen en wil op deze Burendag mijn buren enorm bedanken voor de afgelopen jaren. Door de lockdown merkten we eigenlijk pas hoe we elkaar waarderen en dat is alleen maar gegroeid. Verhuizen is een mooie stap, maar ik ga deze buren wel enorm missen.
  • Onze 92-jarige kranige buurvrouw staat altijd klaar voor een babbeltje als ze je tegenkomt tijdens haar dagelijkse wandelingetje. Ze is altijd geïnteresseerd in de mens.
  • Mijn buurvrouw is een alleenstaande moeder. Ik heb weinig contact met haar, maar wil een hart onder de riem steken met dit gebaar.
  • Mijn man is ernstig ziek en deze buren staan zo dichtbij om ons te steunen. Daarom wil ik ze met dit bloemetje in het zonnetje zetten.
  • Deze bloem is voor mijn buurvrouw, met kleine kinderen en weinig geld. Een geweldige moeder die altijd voor haar kinderen klaarstaat. Wat zij allemaal doet, is ongelofelijk. Ze komt nauwelijks aan zichzelf toe. Ik bewonder haar enorm!
  • Mijn buurvrouw is er altijd voor mij, om kat eten te geven of plantjes water te geven. Ze is ondertussen steeds meer een vriendin.

Zuidplas Verbindt wordt uitgevoerd door ZO! en heeft een sterker, gezelliger en socialer Zuidplas als doel. We willen buurten versterken en inwoners aan elkaar verbinden. Dit doen we door aan te sluiten bij bestaande netwerken maar ook door regelmatig zelf activiteiten te organiseren. BuurBloemetje is daar een goed voorbeeld van. Ook is er de mogelijkheid om heel het jaar Buurtbudget aan te vragen of om Lief & Leedstraat te worden. Want hoe fijn is het niet om in een straat te wonen waar je als buren naar elkaar omkijkt. Meer informatie hierover staat op de pagina van Zuidplas Verbindt.