Noodopvang aan Oekraïense Vluchtelingen in Zuidplas.

Vluchtelingen Oekraïne

De gemeente Zuidplas regelt noodopvang voor ongeveer 120 vluchtelingen uit Oekraïne. Deze noodopvang vindt plaats in het voormalige Rabobank-gebouw aan de J.A. Beijerinkstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gebouw is gereedgemaakt voor de opvang en heeft nu de naam de Oase. 

Wanneer? 

Op dit moment worden de eerste vluchtelingen in Nieuwerkerk opgevangen.

Wie & hoelang?   

Op de locatie zullen voornamelijk vrouwen met kinderen, grote gezinnen waarbij de man wel mee mocht vertrekken en ouderen opgevangen worden. De opvang zal naar alle waarschijnlijkheid minimaal 6 maanden duren.  

Help jij mee in de noodopvang?

Inmiddels hebben ruim 70 vrijwilligers aangegeven mee te willen draaien in het vrijwilligersrooster van de noodopvang. Daar zijn we heel blij mee!
Mochten we in de toekomst toch meer mensen nodig hebben, dan zullen we dat op deze pagina publiceren.

Ik heb me aangemeld, wat nu?

Vrijwilligers die zich hebben aangemeld krijgen van ons zo snel mogelijk bericht of en wanneer ze worden ingezet. Daarnaast wordt er ook elke week een update verzonden waarin de laatste ontwikkelingen worden meegedeeld. 

Meer weten?

Op de website van de Gemeente Zuidplas kun je meer informatie vinden over noodopvang aan Oekraïense Vluchtelingen in Zuidplas.  

Geslaagde inzamelactie zaterdag 2 april 

De inzamelingsactie op zaterdag 2 april was een groot succes! De actie verliep, dankzij de inzet van zo'n 30 vrijwilligers, heel gesmeerd. Het weer zat ook mee en de onderlinge sfeer was uitstekend. Er waren 480 donaties van particulieren en ook nog een aantal donaties van bedrijven.
 

Rond 14 uur werd de inzamelactie afgerond in de Noodopvang onder het genot van koffie, broodjes en gesponsorde bitterballen van Snackbar Verhage.
Het was heel mooi en fijn om te zien dat alle vrijwilligers samenwerkten voor één gezamenlijk doel. Namens de samenwerkende kerken, gemeente Zuidplas en Stichting ZO! willen we iedereen heel hartelijk bedanken die hieraan heeft meegewerkt en/of heeft bijgedragen.