Woensdag 28 september vond het tweede BruisCafé Moordrecht plaats in Eetcafé Raar. Het BruisCafé is een initiatief van Stichting ZO! en enkele betrokken inwoners van Moordrecht. Vier organisaties (Home Start Capelle, Sanare Zorg & Welzijn, SAZ Repair Café en Gemiva de Kroon) presenteerden hun initiatieven en gaven aan waar ze hulp bij zoeken. 

Tijdens het onderdeel 'durf te vragen' konden de aanwezigen aangeven waarmee ze de organisaties wilden helpen. Dat leverde leuke matches op. Jacobine Tukker van Home Start Capelle blikt tevreden terug: 'Een leuke avond, bijzondere en waardevolle ontmoetingen en op ideeën gebracht.'

Het doel van het Bruiscafé is om elkaar te ontmoeten en elkaar te stimuleren tot bijzondere ideeën en plannen. In het Bruiscafé hoor je wat er in jouw dorp gebeurt en hoe jij kan meehelpen. Dankzij een vlot en bruisend programma word je geïnspireerd, ook om de samenwerking op te blijven zoeken. Zo maak je onderdeel uit van een dorp dat leeft.

Het idee van een Bruiscafé heeft zich al bewezen op meerdere plekken in Nederland, waaronder Gouda. Inmiddels hebben in Moordrecht twee succesvolle Bruiscafé avonden plaatsgevonden. In het voorjaar van 2023 zal er weer opnieuw een Bruiscafé avond gehouden worden. 

Mee doen?

Zin om mee te doen? Stuur dan een mail naar sociaalmakelaar@stzo.nl