Woningnood? Vraag een urgentieverklaring aan!

Iedereen wil graag fijn wonen. Toch kan het soms zijn dat je in een noodsituatie terechtkomt. In dat geval kan gemeente Zuidplas een urgentieverklaring toekennen. Daarmee krijg je als woningzoekende voorrang op een sociale huurwoning die vrijkomt.

Een urgentieverklaring aanvragen?

Het is heel makkelijk om na te gaan of je in aanmerking komt voor een urgentieverklaring. Je doet namelijk eerst de Urgentie check. Dit is een online vragenlijst, waarbij je direct hoort of je wel of niet in aanmerking komt voor een urgentieverklaring. Geeft de Urgentie check aan dat je in aanmerking komt én sta je ingeschreven bij Woningnet, dan kun je jouw aanvraag indienen via een online aanvraagformulier. Het aanvragen van een urgentie kost per 1 januari 2024 € 51,55

Inschrijven bij Woningnet

Eén van de voorwaardes voor het krijgen van een urgentieverklaring is een inschrijving bij Woningnet. Je komt namelijk alleen in aanmerking voor de urgentieverklaring als het je op eigen kracht niet lukt om een huis te vinden. Beschikbare sociale woningen staan altijd op Woningnet. Als je geen Woningnet-account hebt, heb je daar dus nog niet eerder gezocht. Bekijk de voorwaarden van een urgentieverklaring onderaan deze pagina.

Meer informatie?

We helpen je graag bij Stichting Zo! Wij zijn iedere werkdag tussen 08.30 en 16.30 uur bereikbaar via 0180 - 310050