Woon je in gemeente Zuidplas en heb je hoge medische kosten? Dan is de collectieve zorgverzekering voor inwoners in de IJsselgemeenten voor jou misschien een uitkomst. Ook is deze verzekering extra voordelig voor mensen die minder geld te besteden hebben. Weinig kosten? Dan is een andere zorgverzekering waarschijnlijk goedkoper. 

Overstappen tot 31 december

Speciaal voor inwoners van Zuidplas en omgeving is er het VGZ Rotterdampakket. Het is een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts. Overstappen naar deze verzekering kan tot en met 31 december 2021.

Meer informatie en afsluiten

Deze verzekering is vooral geschikt als je hoge kosten hebt voor medische zorg en een inkomen hebt tot 150% van de bijstandsnorm. Je betaalt dan per maand een hoger bedrag, maar je hebt geen eigen risico van € 385. Is jouw inkomen hoger dan 150% van de bijstand, dan is het eigen risico niet meeverzekerd. Je kunt jouw eigen risico wel in delen betalen. De gemeente betaalt € 20 per maand mee als jouw inkomen lager is dan 130% van de bijstandsnorm.

Premieberekingen

Hoeveel je mag verdienen om geen eigen risico te betalen en hoeveel de premie van de verzekering is, kan je vinden op www.vgz.nl/ijsselgemeenten. Meer informatie kan je ook opvragen via het gratis tel: 0800 – 887 43 66 (op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur)

Weinig kosten? Andere zorgverzekering goedkoper

Heeft en verwacht je ook in 2022 weinig medische kosten? Dan is een andere zorgverzekering meestal goedkoper voor jou. Vergelijk altijd de premie en vergoedingen met jouw eigen en andere verzekeringen.