Omdat je hulp nodig hebt of juist graag wil helpen!

Ben jij vrijwilliger in gemeente Zuidplas? Of zet je je graag in voor andere mensen? Er is een platform - Inwoners voor elkaar – waar je als inwoner hulp kunt vragen óf juist aan kunt bieden. Het platform is onderdeel van het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt). Je kunt je inschrijven via de website en direct aangeven wat je nodig hebt of wat je leuk vindt om voor een ander te doen.
 

Ga naar het platform Inwoners voor Elkaar

Hulp nodig? 

Dat kan voor heel veel verschillende situaties. Soms zijn ze heel praktisch. Je zoekt iemand die jouw hond uit kan laten of iemand die jou kan helpen met boodschappen doen. Misschien heb je twee ‘linkerhanden’ en ben je op zoek naar iemand die je kan helpen met het in elkaar zetten van meubels of samen met jou de tuin kan onderhouden. Voor bijna elke vraag geldt dat er ook mensen zijn die juist graag doen waar jij misschien moeite mee hebt.

Hulpvragen kunnen ook een meer sociaal karakter hebben: je bent single en zou graag iemand vinden om samen gezellig mee te eten. Of je zoekt een wandel- of fietsmaatje of een buurtbewoner die jou naar de huisarts wil brengen. Op de site vind je ook een vrijwilligersvacaturebank, waar vrijwilligersorganisaties aangeven naar welke vrijwilligers zij op zoek zijn.
 

Meer informatie?

Het VIP is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur via 06-14763409. Mailen kan ook vip@stzo.nl. Kom je liever langs? Dan kun je een afspraak maken met Jolanda van der Maas (06-39882659) of Romana van Wensveen (06-14763414).