Samen opzoek naar ondersteuning die bij jouw situatie past

Wanneer kortdurende begeleiding vanuit Stichting ZO! niet mogelijk is, niet voldoende is of de bijzondere kennis op een bepaald onderwerp ontbreekt, dan kijken we samen verder. Wij gaan met jou op zoek naar een zorgaanbieder die gedurende langere tijd ondersteuning kan bieden. Wij zullen een onderzoek starten, gespreksverslagen maken, een ondersteuningsplan opstellen en uiteindelijk volgt hieruit een besluit. Wij noemen dit ‘de beschikking’.

In deze beschikking staat onder andere vermeld op welke hulp jij, gedurende welke periode recht hebt en waarom. Deze hulp wordt betaald en ingezet vanuit de Jeugdwet of WMO, afhankelijk van je leeftijd.

Aanbod

Gemeente Zuidplas heeft net als andere gemeenten in onze regio een uitgebreid aanbod van gecontracteerde zorgaanbieders die allen bepaalde hulp (zogenoemde producten) aanbieden. Je kunt dit aanbod zelf ook bekijken op www.zorgkeuzemiddenholland.nl. Zorg van deze aanbieders is af te nemen op basis van Zorg in Natura of in de vorm van een Persoonsgebonden Budget. De zorgprofessionals van Stichting ZO! zullen jou hier uiteraard meer uitleg over geven. Het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen voor de in te zetten ondersteuning. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina eigen bijdrage.

Tot slot

Bovenstaande weg kan best intensief en spannend zijn. Het kan fijn zijn als iemand jou hierbij helpt. Dit kan iemand uit jouw eigen netwerk zijn die jij zelf kiest. Ook is het mogelijk hiervoor een Onafhankelijk Cliënt Ondersteuner in te zetten. Deze persoon zal aanwezig zijn bij de gesprekken en luistert en denkt met jou mee.