Ben je tussen de 6 en 18 jaar? Is iemand bij jou thuis langdurig ziek of gehandicapt en zorg je mee voor deze persoon of maak je je weleens zorgen over je situatie? Dan ben je een jonge mantelzorger. Je bent bezig met de zorgen van thuis, terwijl je jong bent en zonder grote zorgen zou moeten kunnen leven.

Wist je dat één op de vier jongeren opgroeit in een gezin waar zorgen zijn? Wordt deze taak je soms wat te veel of heb je vragen, ga dan op zoek naar iemand die je kan helpen. Het helpt om je hart te luchten. Dat kan bij een goede vriend of vriendin, bij je mentor op school, de trainer bij je sportclub of iemand uit de kerk. Je kunt ook altijd terecht bij een mantelzorgconsulent van Stichting ZO! Die luistert en denkt met je mee. Er is nog een reden om contact op te nemen met een mantelzorgconsulent. Hij of zij kan er namelijk voor zorgen dat iemand anders een aantal taken van jou overneemt. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten speciaal voor jou, als jonge mantelzorger. Zo kun je even ontspannen en vergeten wat er thuis speelt. 

Week van de jonge mantelzorger 

In de eerste week van juni is er landelijk veel aandacht voor jonge mantelzorgers. Steunpunt Mantelzorg van ZO! organiseert dan extra activiteiten voor jonge mantelzorgers in Zuidplas. Kijk dus regelmatig in de agenda op Zovoorelkaar

Jonge mantelzorgers 

Eén keer per twee maanden is er een activiteit voor jonge mantelzorgers tot 12 jaar en voor jongeren ouder dan 12 jaar. De activiteiten zijn sportief, creatief, ontspannen of er is een gezellige BBQ. Waar het om gaat is om herkenning te vinden, anderen die hetzelfde meemaken als jij. Daarnaast gaat het natuurlijk om de ontspanning en gewoon leuk contact met leeftijdgenoten.

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Bel, app of mail. Je komt dan in de appgroep voor jonge mantelzorgers.  Wil je meer weten? Neem dan ook contact op met Annelies Simons, 06 - 43030437 of annelies.simons@stzo.nl. 

Flyer

Vind je het handig om de flyer te hebben of wil je hem aan iemand anders geven? Download dan de flyer.