Stichting ZO! bestaat vanaf 1 juli 2021 en is er voor iedere inwoner van gemeente Zuidplas die een vraag heeft over zorg en welzijn. Zo kan iedere inwoner makkelijk en snel informatie vinden over alles wat daarmee te maken heeft. Voor sommige zaken kan je nog steeds bij de gemeente terecht. Ook kan het zijn dat je wordt doorverwezen naar de gemeente, bijvoorbeeld bij DigiD-aanvragen. De medewerkers van Stichting ZO! behandelen jouw vraag; er is een hechte samenwerking tussen Stichting ZO! en de gemeente.

Waarvoor kun je terecht bij de gemeente?

Als inwoner kun je met veel zorg- en ondersteuningsvragen bij Stichting ZO! terecht. De gemeente is vooral verantwoordelijk voor de administratie en de financiële afwikkeling als er een maatwerkvoorziening is aangevraagd. Gemeente Zuidplas blijft de declaraties en de facturen van zorgaanbieders verwerken en afhandelen. Voor alle andere inhoudelijke vragen die over hulp en ondersteuning gaan kun je bij Stichting ZO! terecht. De beschikking wordt door de gemeente opgesteld, daarmee blijft het college van burgemeester en wethouders  verantwoordelijk voor het besluit. Mocht je bezwaar hebben tegen het besluit dan kun je terecht bij de gemeente.

Bezoek Zuidplas.nl

Het Centrum voor Jeugd en Gezin blijft in de huidige opzet bestaan. Voor informatie over werk, inkomen en schuldhulpverlening blijft IJsselgemeenten de partij, naast de ondersteuning van Stichting ZO! op dit onderdeel.

Waarvoor kan je terecht bij Stichting ZO!

Voor informatie over vrijwilligerswerk, als je je wil inzetten voor buurtbewoners of als je mee wil doen aan een activiteit. Daarnaast voor vragen en zorgen over geldzaken, wonen, werk/school, (mantel)zorg, gezin/relatie en ouder worden. Met de zoekbalk vind je snel de juiste pagina of maak gebruik van het menu bovenin.