Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen heb je soms hulp nodig. Bijvoorbeeld in het huishouden of met aanpassingen in huis. Ook een rollator of rolstoel kan helpen. Probeer altijd eerst zelf (tijdelijke) hulp te vragen aan mensen uit jouw omgeving. Familie, vrienden, buren of vrijwilligers kunnen soms al veel betekenen. Lukt het niet om voldoende hulp te krijgen, dan kan je in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit de Wmo.

Keukentafelgesprek

Wil jij hulp vanuit de gemeente (Wmo) aanvragen? Neem dan contact met ons door het meldingsformulier in te vullen. Binnen vijf werkdagen neemt een Wmo-consulent contact met je op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. We noemen dit niet voor niets het ‘keukentafelgesprek’: we komen bij jou aan huis. 

Meldingsformulier Stichting Zo!

Let op: voor een Wmo-melding is een geldig identiteitsbewijs nodig (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)

In het keukentafelgesprek gaan we samen op zoek naar jouw vraag. En naar de beste oplossing. Wat is er voor jouw situatie nodig? En waar kan je terecht? We kijken ook naar geldzaken. Misschien wordt er een eigen bijdrage gevraagd? Als uit het keukentafelgesprek blijkt dat jij inderdaad extra hulp nodig hebt, doen we samen de aanvraag. Stichting ZO! neemt die zo snel als mogelijk in behandeling.

Verslag en plan van aanpak

In een keukentafelgesprek wordt soms veel besproken. Het is fijn om alles achteraf nog eens te kunnen lezen. Stichting ZO! maakt daarom van het gesprek een verslag. Dat verslag sturen we via de post naar jou toe. Daarnaast maken we een plan van aanpak (een zogeheten ondersteuningsplan). Hierin staat welke afspraken we hebben gemaakt. Het is belangrijk dat je dit document goed door leest. We vragen je het te ondertekenen en naar ons terug te sturen. Dit document maakt onderdeel uit van jouw aanvraag.

Heb je een opmerking op het plan van aanpak, geef dit dan aan het plan aan voordat je naar ons toe stuurt. De consulent heeft acht weken de tijd om jouw aanvraag af te handelen. Als er medisch advies nodig is, dan wordt dit maximaal twaalf weken.
 

Meer informatie of een melding doen?

Heb jij vragen? Van maandag tot en met vrijdag kun je tussen 08.30 en 16.30 uur contact opnemen met het Wmo-loket via 0180-310050. Wil jij direct een melding doen? Vul dan het meldingsformulier in.